Pressekonferanse med Klopp:Klopp utelukker ingen spillere til søndag

Jürgen Klopp sier ingen spillere er utelukket for søndagens kamp på grunn av skader, selv om det er noen småproblemer med noen.

19. jun 2020 kl 14.14 [email protected]

Søndag kveld starter Liverpools ligasesong igjen, når Everton venter på Goodison Park.

Endelig er det pressekonferanse med Jürgen Klopp igjen - men denne gang gjøres den annerledes enn vi er vant med. Manageren vil gjøre den via Zoom. Heldigvis blir den fortsatt streamet på YouTube av LFCTV - og vi kommer til å oppdatere denne saken med alt manageren sier før den store kampen.

Klopp om å være tilbake:

– Først og fremst: Hallo. Fint å se dere igjen. Vi kan åpenbart se at frisører ikke får lov til å jobbe for tiden, sa Klopp da han innledet fredagens pressekonferanse. 

– Dette er fortsatt et derby, og den er viktig for begge lagene av ulike årsaker. Vi trengte å bli vant med dette i treningsperioden. Og det så ut som fotball da vi spilte en testkamp mot Blackburn. 

– Da vi alle startet å spille fotball, var det uten tilskuere. Vi ønsket likevel å vinne. Det er ikke en perfekt situasjon, men det er så bra som det kan være nå, og vi ser fram til det. Men jeg ser veldig fram til å spille for publikum igjen.

Om spillernes engasjement de siste månedene:

– Hva Henderson og spillerne gjorde under lockdown er jeg stolt av, men ikke overrasket over. De gjør mye uten å snakke om det. Spillerne har hjulpet til i denne vanskelige perioden. Jeg har også stor respekt for det Rashford gjorde. Men det er synd at det var nødvendig at han måtte gjøre det, mente Klopp om engasjementet spillerne har vist for NHS og saken Rashford tok opp om gratis mat til fattige barn. 

Og Klopp snakket også om Black Lives Matter-markeringen til spillerne. 

– Black Lives Matter, selvsagt, men la oss håpe dette er siste gangen vi må si det. Om fotball er en rollemodell for noe i livet, så handler det om likhet. Uansett hvor du er fra, handler det ikke om hvilken farge du har. Det er slik det bør være over alt. Bedøm folk bare for hvem de er, ikke noe annet. Det er så dumt å ikke gjøre det, så det er vanskelig for meg å forstå det. 

– For meg handler det ikke om politikk, det er et samfunnsproblem så vi må alle ha en mening. Dette handler om å vise at vi alle er like. Det er utrolig at vi må snakke om det, men det må vi. Det handler om å ta et klart standpunkt for alle. 

Om Werner-overgangen:

– Vi snakker ikke om potensielle overganger. Hvorfor skal jeg snakke om en signering for Chelsea? Werner er en veldig god spiller. Han skal spille i Chelsea neste sesong, det er alt. 

Om skader: 

– Alle ser bra ut nå, det har vært noen småting, men ingen er utelukket for søndag, sa Klopp om Salah, Robertson og Alisson, som det har vært spørsmål rundt. 

Om Everton og Liverpools form:

– Hvis du ikke får resultatene du ønsker, er det mange grunner til det. Vi legger ikke vekt på formen til Everton før lockdown. Alt handler om hva som skjer nå, men vi har sørget for å være i best mulig form. Guttene var uthvilt da de kom tilbake, men det krevdes en jobb å bli vant til å spille fotball. Vi er i den beste formen vi kan være, men sikkert ikke 100 prosent. 

– Everton vil være veldig motivert. Å starte med et derby i en vanlig sesong ville vært veldig interessant, men nå er det en spesiell kamp av andre årsaker. 

Om treningen de siste månedene: 

– Etter ni uker uten å gjøre noe kan du miste det. Spillerne har trent hver eneste dag, det var perioder der vi ikke trente fordi vi ikke visste når vi skulle spille igjen, men vi holdt de i form til vi visste når vi kunne komme i gang igjen. Det er ikke som å lære å sykle. Vi trenger 11 spillere som kan dra i  samme retning og følge den samme ideen. Vi må trene på disse tingene, og spesielt etter en lang pause. Timing må alltid justeres. 

– Guttene gjorde mye yoga på Zoom og holdt kontakten. Etter den første økta kunne man se at de tenkte at: «Endelig ser jeg lagkamerater igjen». Fredagen før lockdown laget vi en WhatsApp-gruppe som jeg ønsket at alle skulle bruke, og den ble veldig livlig. 

Om endringene som har blitt i hverdagen:

– Du kan komme hit og si at alt var bedre før, men det er spennende slik det er nå også. Jeg hadde aldri trodd vi måtte ha treningsstudio i et telt, men det alle har gjort i denne perioden er utrolig. Situasjonen er som den er, og vi kan ikke bevege oss som vi har gjort før. For oss ville det vært et stort problem om en spiller ble smittet. 

– Jeg er en ganske erfaren manager, men jeg er ikke så erfaren med kamper bak lukkede dører. 

Om han var bekymret for at sesongen skulle annuleres:

– For å være ærlig, ja! Det var ikke viktig der og da, men jeg ble nervøs da folk snakket om å annulere sesongen. Det ville vært veldig, veldig, veldig vanskelig å takle, og jeg ble lettet når det ikke ble slik. Nå går vi for det, men vi tror ikke at vi har vunnet ennå. Absolutt ikke. Vi må sørge for at vi spiller opp mot vårt beste. 

Om Minamino:

– Når nye spillere kommer inn, bedømmer vi dem ikke de første to til tre månedene, men jeg vet andre gjør det. Men jo mer tid man har, jo bedre er det. Nå har vi hatt fire uker, som er den lengste preseason jeg har hatt i noen sesong med Liverpool.

– Taki ser veldig annerledes ut, og han har funnet seg mer til rette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]