Fredagens Premier League-runde oppsummertVAR reddet Mourinho, Danny Ings brennheit

Runde 30 startet i kveld med to svært viktige oppgjør i hver sin ende av tabellen. Det skjedde ikke uten dramatikk.

19. jun 2020 kl 23.11 Øystein Tronstad

Kveldens storkamp så flere stjerner tilbake fra skader. Mourinho kunne starte både Harry Kane, Heung-min Son og Steven Bergwijn mens Erik Lamela erstattet suspenderte Dele Alli. For gjestene var Marcus Rashford tilbake fra start, mens Paul Pogba hadde fått plass på benken.

Tottenham tok ledelsen på Mourinho-vis etter 27 minutter.

En lang ball fra Hugo Lloris også sto de bra etter og vant dueller på midten. Ballen havnet hos Steven Bergwijn som nylig var tilbake fra skade. Nederlenderen skrudde på turboen og rundtlurte Harry Maguire. Avslutningen var hard og David de Gea klarte ikke å holde den ute.

Før lagene gikk til pause på Tottenham Hotspur Stadium så hadde Bergwijn en kjempesjanse til å øke ledelsen.

FRISK: Tempoet og dribleferdighetene hos Steven Bergwijn skapte problemer for United-forsvaret i første omgang.

Gradvis utover andre omgangen ble Tottenham lave og United dominerte mer og mer av banespillet.

Solskjær ventet til det 63. minutt før han satte inn Paul Pogba for Fred. Etter 81 minutter så rundlurte franskmannen Eric Dier, som før det hadde hatt en bra kamp. Med Pogba overende var det duket for straffespark og Bruno Fernandes som sendte Lloris feil vei, 1-1.

Det var Fernandes sjette målinvolvering (tre mål, tre målgivende) siden han ankom Premier League i januar.

IT WORKS: Etter en tøff uke for videoteknologi så var VAR avgjørende i kveld.

I kampens siste spilleminutt så blåste dommer Jonathan Moss igjen for straffespark etter at nevnte Dier var sent ute mot Fernandes. En rasende Mourinho var raskt opp og viftet med fingeren.

Heldigvis for Tottenham og for VAR, så grep videosystemet inn da det tydelig ikke var kontakt mellom spillerne selv om Fernandes gikk ned i feltet.

Manchester United forblir på 5.-plass med 46 poeng, to poeng bak den viktige 4.-plassen. Tottenham på 8.-plass står med 42 poeng.

Tidligere på kvelden hadde Southampton knust Norwich 3-0 og med det sendt de gule et godt stykke ned i Championship.

Det var et oppgjør mellom to lag som var i dårlig form før koronapausen. Southampton, som hadde én seier på de siste fem, var det klart beste laget.

STRÅLTE I SOLA: Danny Ings viste frem mange av kvalitetene som i sin tid ga han en overgang til Liverpool.

Danny Ings var banens store spiller og scoret det første like etter pause med en herlig avslutning, etter å ha fått ballen av skotske Stuart Armstrong. Noen minutter etterpå byttet de roller og Ings til Armstrong, 2-0.

Scoringen betyr også at det kun er Jamie Vardy og Pierre-Emerick Aubameyang som har flere ligamål enn den tidligere Liverpool-angriperen.

Da gikk futten ut av hjemmelaget på Carrow Road og mot slutten spilte Ings frem spissmakker Michael Obafemi. Han fant Nathan Redmond som kontrollert fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Southamptons største borteseier siden februar 2017.

Norwich forblir sist med sine 21 poeng. Det er seks poeng opp til sikker plass før de andre bunnlagene har spilt.