– Det blir et rart og spesielt øyeblikk

Joël Matip ser frem til søndagens møte med Everton, men sier at det blir merkelig å være i gang igjen.

18. jun 2020 kl 10.45 Øystein Tronstad

– Jeg tror at alle kamper blir tøffe nå, det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot. Nå møter vi Everton og det er en spesiell kamp for begge lag, men det å starte å spille igjen tror jeg blir et rart og spesielt øyeblikk for alle lag, sier midtstopperen til Liverpoolfc.com.

De røde har ikke spilt tellende kamp siden 11. mars da de ble slått ut av Champions League av Atlético Madrid. Etter det har det gått fra å trene alene, trene i mindre grupper, full trening, internkamp og en treningskamp mot Blackburn.– Motstander eller omstendigheter spiller ingen rolle. Vi må forsøke å forberede oss best mulig, være tilstede og være klare til å spille fra første sekund når vi kommer tilbake på banen for en ordentlig Premier League-kamp. Vi er godt forberedt og jeg er selvsikker på at vi kan slå fra oss.

Skader har gjort at det kun har blitt åtte seriekamper på 28-åringen så langt. Sesongen før ble det 22 opptredener. 

– Det er rart å vente og være så nærme igjen, men så vet du ikke hva som kunne ha skjedd heller. Vi er glade for at vi kan starte å spille igjen og nå vi må gjøre det beste ut av det.

Drømmeduo: Flere har ment at Liverpool har sett tryggest ut når Matip og van Dijk har spilt sammen i midtforsvaret, her har duoen stått for mål og målgivende i Community Shield.

Drømmeduo: Flere har ment at Liverpool har sett tryggest ut når Matip og van Dijk har spilt sammen i midtforsvaret, her har duoen stått for mål og målgivende i Community Shield.

Etter at runden ble fullført onsdag 17. juni er Liverpool «bare» 22 poeng foran Manchester City.

– Ingen vil stoppe oss fra å oppnå noe, vi ser bare frem mot neste kamp og den neste etter det igjen. Det er slik vi jobber for øyeblikket. Alle ser frem til å være tilbake på banen, ta poeng og vinne kamper. Som alle andre så måtte vi vente, men nå venter hele laget bare på å få ta flere poeng.


Har du innspill til journalisten?
[email protected]