Ekspert rangerer – Han er nøkkelen til Liverpools tittel

En fotballanalyst har tatt for seg de 20 beste spillerne så langt i Premier League-sesongen. Listen domineres av røde og ingen er viktigere for laget sitt enn kapteinen.

16. jun 2020 kl 20.25 Øystein Tronstad

– Det er teknisk mer talentfulle midtbanespillere i ligaen, men få er så essensielle for laget sitt som Jordan Henderson. En naturlig leder som inspirerer alle rundt han til å løpe litt ekstra, takle litt tøffere, ta en ekstra sprint for å forsvare. Uten han så tapte Liverpool nesten for West Ham, og de tapte mot Watford. Når han er i laget, så ser de ustoppelige ut, skriver The Telegraph sin skribent JJ Bull. Han har rangert de 20 spillerne han synes har prestert best så langt denne sesongen. 

Listen domineres naturlig nok av røde med fire fra Liverpool på topp fem, og fem totalt.

– Han skaper ikke så mange sjanser, men det er ikke rollen hans heller. Henderson har vært den viktigste spilleren for et Premier League-lag denne sesongen og nøkkelen til Liverpools tittel.

JJ Bull har brukt statistikk og anlyseverktøy for å sammenligne spillere og se hvem som peker seg ut innen faktorer som «angrep», «overblikk», «pasningsspill», «forsvar», «fysikk» og «dribling». 

Her er hele listen:
1. Kevin De Bruyne (Manchester City)
2. Jordan Henderson
3. Trent Alexander-Arnold
4. Virgil Van Dijk
5. Sadio Mané
6. Sergio Agüero
7. Mohamed Salah
8. Jack Grealish (Aston Villa)
9. Jamie Vardy (Leicester)
10. Riyad Mahrez (Manchester City)
11. Wilfred Ndidi (Leicester)
12. Marcus Rashford (Manchester United)
13. César Azpilicueta (Chelsea)
14. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)
15. Heung-min Son (Tottenham)
16. Harry Maguire (Manchester United)
17. Adama Traoré (Wolverhampton
18. Raheem Sterling (Manchester City
19. N’Golo Kante (Chelsea)
20. Richarlison (Everton)


Om Liverpools øvrige navn på listen har JJ Bull følgende å si:

Trent Alexander-Arnold:
– Den engelske Dani Alves, Scouse-Cafu, Alexander-Arnold redefinerer hva som forventes av en moderne back. Han har en angrepsprofil som ser mer ut som en offensiv midtbanespiller enn en forsvarer. Kun Kevin De Bruyne skaper flere sjanser, og Alexander-Arnolds servering fra dødballer er særlig effektive, som et resultat så blir han mannsmarkert av flere lag. Se for deg å måtte markere en forsvarsspiller når Sadio Mané og Mohamed Salah er på den samme banen. 

Virgil Van Dijk:
– Verdens beste stopper. Sikker med ball, vunnet 74,9 prosent av duellenen (det er mye), vunnet fjerde mest hodedueller, scoret fire mål. Kun Dejan Lovrens svake vurderinger har fått Van Dijk til å se noe annet enn massiv ut. Joe Gomez har forbedret seg mye ved hans side og Joël Matip så ut som en topp fem i verden-stopper ved hans side. Van Dijk gjør alle andre bedre.

VERDENSENER: Ingen forsvarsspillere i verden kan måle seg med Liverpool nr. 4 mener JJ Bull.

VERDENSENER: Ingen forsvarsspillere i verden kan måle seg med Liverpool nr. 4 mener JJ Bull.

Sadio Mané:
– Lionel Messi er en stor fan, jeg er en stor fan, du er en stor fan, alle liker Sadio Mané. Med 14 mål og 7 målgivende så langt har han igjen vist at han er en av de farligste angriperne i fotballen. Lynrask, leser spiller et steg foran resten, fanger opp feil og virker å alltid være involvert i den siste tredjedelen.

Mohamed Salah:
– Mohamed Salah har scoret 16 mål og har seks målgivende denne sesongen, enten fra spissplass eller ute til høyre i Liverpools 4-3-3. Motstanderne er vanligvis så opptatt med å nekte Salah å score at de åpner opp rom for andre, særlig Trent Alexander-Arnold på samme ving. Selv når han ikke gjør mye ut av seg, så gjør Salah noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]