– Hvem andre kunne ha vært kaptein etter Steven Gerrard?

Jordan Henderson høster lovord fra både Jamie Carragher og Gary Neville.

9. jun 2020 kl 16.56 Jens Hapnes Rege

Tirsdag er det ni år siden Liverpool hentet Jordan Henderson fra Sunderland. I en diskusjon på Skys The Football Show, gjengitt av Liverpool Echo, forteller Jamie Carragher om tankene han gjorde seg rundt kjøpet på den tiden.

– Da han ble hentet, hevet flere i stallen øyenbrynene, og man undret seg hvor han skulle spille. Vi hadde allerede Steven Gerrard, og hadde også hentet Charlie Adam. Vi hadde mange midtbanespillere. 

– Det var Damien Comolli som hentet han inn - en ung engelsk spiller med mye energi. Han syntes det var vanskelig i starten da han spilte i en uvant posisjon på høyresiden av midtbanen. 

Strålende personlighet

Den nåværende Sky-eksperten Carragher understreker at han alltid har beundret kapteinens arbeidsmoral.

– Det jeg liker med Jordan Henderson, og det ligner på mange måter på min karriere, er at det til tider har vært tøft, og flere sier at man ikke er god nok, og det har de også sagt om Henderson. Det viser bare hvilken karakter han er.

– Man kan bruke ord som profesjonell, god karakter, men det er bare ord. Hva betyr det? Det handler om hvordan han trener hver dag, og at folk stilte spørsmål ved at han var kaptein. Jeg pleide å krangle med Jordan hele tiden, og jeg vet hvilken type karakter og personlighet jeg ønsker i klubben min - det er han.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Henderson og Carra trente og spilte sammen, før sistnevnte la opp i 2013.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Henderson og Carra trente og spilte sammen, før sistnevnte la opp i 2013.

– Hvem andre kunne ha vært kaptein etter Steven Gerrard? Jeg er utrolig glad på hans vegne, og folk som Jordan har noe spesielt ved seg - man kan aldri avskrive dem. 

– Å spille i ni år for en klubb som Liverpool sier alt om hans evner og personlighet. Jeg vet ikke om «årets spiller»-kåringen blir gjennomført denne sesongen, men når det kommer til den mest fremragende fotballspilleren denne sesongen, handler det om mer enn det som skjer på banen. 

– Jeg synes ikke det finnes en mer fremragende karakter denne sesongen enn Jordan Henderson.

Får skryt av United-legende

Manchester United-legenden Gary Neville sparer ikke på lovordene om Liverpools kaptein. 

– I hans tidlige dager ble han undervurdert i Liverpool, ikke bare av sine egne lags supportere, men også av andre lags supportere.

– De sa at han ikke var god nok, at «man aldri kan vinne ligaen med Jordan Henderson», og han ble alltid urettferdig sammenlignet med Steven Gerrard. 

KOLLEGAER: Henderson fikk råd av Neville da han var lagets assistenttrener.

KOLLEGAER: Henderson fikk råd av Neville da han var lagets assistenttrener.

– Når jeg så Jordan med England, og spesielt når Steven var der og var kaptein, var det en utrolig respekt mellom de to. 

– Det kommer et punkt der den eldre må la de yngre komme til. Når Steven la opp med England, så vi at Jordan vokste mer, og jeg tipper det samme skjedde i Liverpool, avslutter Neville. 

Etter ni år i klubben kan Henderson vise til å være den eneste Liverpool-kapteinen som har vunnet Champions League, Supercupen og VM for klubblag. Forhåpentligvis legges Premier League-tittelen til i den samlingen i løpet av sommeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]