FA vurderer transfervindu fra august til oktober

Transfervinduet i England skal egentlig åpne den 18. juni, men blir trolig flyttet.

9. jun 2020 kl 09.36 Einar Kvande

Sky Sports melder at det engelske fotballforbundet diskuterer et forslag om å flytte sommerens transfervindu, slik at det løper fra august til oktober.

Transfervinduet i England skal egentlig åpne den 18. juni, men det forventes ikke at det vil skje. Dette er nemlig samme uke som 2019/20-sesongen fortsetter, og sesongen vil ikke bli avsluttet før siste helgen i juli.

FIFA vil komme med retningslinjer for nye tidspunkter for transfervinduet, og så er det opp til de nasjonale fotballforbundene å bestemme de endelige datoene innenfor tidsrommet som FIFA legger opp til.

Fredag 2. oktober kan bli deadline-dagen

Det engelske fotballforbundet forhører seg nå med andre nasjonale forbund rundt om i Europa, og det virker som de fleste er enige om at vinduet skal stenge fredag 2. oktober, melder Sky.

Det franske fotballforbundet åpnet sitt nasjonale vindu på mandag, ettersom deres liga allerede er kansellert på grunn av koronapandemien. Men også i Frankrike vurderer man august-oktober for internasjonale overganger.

Det italienske fotballforbundet har allerede bekreftet at deres transfervindu vil vare fra 1. september til 5. oktober. Serie A vil starte opp igjen senere denne måneden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]