– Viktig at Premier League er samstemt med andre ligaer

7. feb 2020 kl 09.04 Torbjørn Flatin


Liverpools formann om hvorfor toppklubbene i England valgte å gå tilbake til opprinnelig avslutningsdato for transfervindu.

Liverpool og Jürgen Klopp var blant dem som tidligere ivret for at sommerens transfervindu skulle slutte før sesongen startet, slik at en kunne konsentrere seg mer om det som foregikk ute på banen når Premier League var i gang.

Tanken var nok at en trodde andre ligaer i Europa ville gå for de samme, men da så ikke skjedde ble det et problem da store klubber på kontinentet fortsatt hadde spillere hos engelske toppklubber i søkelyset etter at man der var ferdig med mulige kjøp.

Tirsdag 1. september

Nå har klubbene valgt å gå tilbake til den opprinnelige ordningen med å ha sommerens transfervindu oppe hele august. Alle de såkalte topp seks skal for eksempel ha vært enige om at dette var det riktige å gjøre.

– Vi så på hva som var det beste for ligaen og mente at det var å være samstemte med andre ligaer og utvide til slutten av august, forklarte styreformann Tom Werner i Liverpool til Sky Sports.

– Jeg forstod hvorfor det ble forandret, men det la et stort press på oss med å ta avgjørelser. Det ga en fordel til andre ligaer.

Klubbene besluttet også at vinduet nå skal avsluttes kl 18.00 og ikke kl 24.00. Siden 31. august 2020 er en fridag i England vil transfervinduet før neste sesong avslutte tirsdag 1. september kl 18.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]