Hendo kan bli historisk

Bare en spiller har gjort det samme som Jordan Henderson kan komme til å gjøre denne sommeren.

9. jun 2020 kl 08.43 Einar Kvande

Liverpool trenger som kjent seks poeng fra sine ni siste kamper for å bli kåret til ligamestere. Dersom Liverpool faktisk vinner årets Premier League, kan Jordan Henderson heve Premier League-trofeet høyt over hodet, og juble for Anfield-klubbens første ligamesterskap på 30 år. Samtidig blir han bare den andre spilleren i historien som har hevet både Premier League-trofeet og Champions League-trofeet, påpeker Liverpool Echo.

En tidligere Manchester United-kaptein er den eneste som har gjort dette mesterstykket tidligere. Rio Ferdinand løftet nemlig begge trofeene i 2007/08-sesongen, da han vikarierte som kaptein for Gary Neville. Sistnevnte var skadet nesten hele sesongen.

Tre Liverpool-kapteiner gjorde det før Premier League-æraen

Tre Liverpool-kapteiner hevdet både ligatrofeet og Serievinnercupen på 70- og 80-tallet, men det var altså før Premier League-æraen, og dermed et nytt og annerledes trofe til ligavinneren. Champions League-trofeet er forøvrig identisk med trofeet som ble delt ut til vinneren av Serievinnercupen. De tre Liverpool-kapteinene som Hendo har sjansen til å kopiere var i tur og orden Emlyn Hughes, Phil Thompson og Graeme Souness.

Etter at Premier League ble opprettet i 1992 er Chelsea og Manchester United de eneste klubbene som har vunnet både Premier League og Chamions League. Da United vant sitt Treble i 1999 var imidlertid kaptein Roy Keane suspendert og fikk ikke spille Champions League-finalen. Og i 2012, da Chelsea vant Champions League, måtte John Terry stå over finalen mot Bayern München grunnet suspensjon.

Derfor er Ferdinand den eneste kapteinen som har løftet til to gjeveste trofeene som finnes for engelske klubber. Vi krysser fingrene for at Henderson har gitt ham selskap innen sommeren er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]