Forklarer bakgrunnen til «trippingen» før troféet ble løftet

Andy Robertson er grunnen til den karakteristiske trippingen.

1. jun 2020 kl 15.35 Arild Skjæveland

I dag er det ett år siden Jordan Henderson endelig kunne løfte sitt første trofé som Liverpool-kaptein. Liverpool slo Tottenham i finalen på Wanda Metropolitano - og Hendo fikk endelig muligheten til å gjøre det samme som Steven Gerrard gjorde i 2005.

Måten han løftet pokalen på har allerede blitt legendarisk.

– Vi hadde spøkt om det i garderoben på forhånd. «Robbo» hadde tullet med å trippe og late som at han løftet troféet og slike ting. Da tiden kom, følte jeg at jeg ville gjøre det sammen med de andre, og bruke det vi hadde spøkt om med trippingen, sier Henderson i et intervju med Liverpoolfc.com.

Har fortsatt i samme stil

Nå har han løftet to nye pokaler på samme måten.

– Jeg ville se ansiktene til guttene like før jeg løftet. Det var veldig spesielt for meg å kunne se guttene heller enn å ha dem bak ryggen. Det ble tatt på sparket, og etter at vi hadde gjort det i Champions League sørget guttene for at jeg fortsatte å gjøre det i Supercupen og VM for klubblag også.

– Det var mange som likte det, og spesielt barn - jeg har fått tilsendt mange videoer av unger som gjør det og tripper. Det er veldig hyggelig, men den kvelden var det ikke noe vi planlegger.

– Du planlegger ikke å gjøre sånt i Champions League, du vil bare gå opp og løfte troféet. Det var bare noe som føltes riktig på grunn av det «Robbo» hadde gjort tidligere, og jeg ville se guttene før jeg gjorde det, og det var et spesielt øyeblikk også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]