Kveldens Premier League-kamper: Ny United-seier og nye VAR-diskusjoner

Det ble en dårlig dag for bunnlagene på en kveld hvor VAR igjen stjal mye av oppmerksomheten.

9. jul 2020 kl 23.23 Øystein Tronstad

Bournemouth - Tottenham 0-0

Et Bournemouth under streken brøt endelig den vonde tapsrekken. Laget fra sørkysten har på sine siste kamper gått på flere stygge smeller og etter koronapausen har det blitt 0-2, 0-1, 1-4 og 2-5.

José Mourinhos lag holdt buret rent for andre kamp på rad, men i grunn var et poeng to for lite for begge lag.

Etter kampen raste Tottenham-treneren:

– Den samme dommeren som var på VAR-vakt mot Sheffield United. I en verden hvor alle vet at det er straffe. Og når jeg sier alle, så mener jeg alle!

VAR da?

Tottenham følte seg snytt for straffespark da Harry Kane ble løpt ned av Joshua King med to strake armer. Det virket som at King ikke så Kane i situasjonen, men VAR gikk ikke inn og så på situasjonen da det ikke ble sett på som en stor nok feil.

I siste minutt av ordinær tid jublet Callum Wilson og resten av Bournemouth for uhyre viktige tre poeng, bortsett fra Joshua King som visste at ballen hadde vært innom hånda hans. Noe VAR-bildene bekreftet tydelig.

King hadde også en ball i mål etter 85 minutter men hodestøtet hans ble annullert for offside i forspillet.

Fæl skade

Oppgjøret ble preget av en stygg skade på Adam Smith. 29-åringen ble liggende uten å røre seg på banen og fikk etter hvert oksygenmaske. Heldigvis kunne Eddie Howe etter kampen bekrefte at Smith var oppe og pratet i garderoben.

Etter det lange skadeavbrekket døde mye av kampen ut, om det var så mye til kamp. Spurs hadde ikke et eneste skudd på mål i løpet av oppgjøret som kun manglet noen sekunder fra å sette ny Premier League-rekord i tilleggstid.

Seks minutter på overtid fikk innbytter Harry Wilson en kjempemulighet til å avgjøre, men Hugo Lloris var raskt ute og reddet avslutningen fra den utlånte Liverpool-spilleren.

INNOM JOSHUA KINGS HÅND: Callum Wilson jubler mens Harry Kane og Tottenham-spillerne roper på hands.

Everton - Southampton 1-1

To tabellnaboer både før og etter kamp, og det er fortsatt kun et poeng som skiller de to lagene på midten av tabellen.

James Ward-Prowse ble felt i boksen og tok straffesparket selv. Det blåste han i tverrliggeren. Kanskje Danny Ings får ta det neste gang?

Blir han toppscorer?

Den store beholdningen var nok en scoring fra Danny Ings, som svarte på Mohamed Salahs to i går. Duoen har nå like mange med 19 hver og jakter Pierre-Emerick Aubameyang (20) og Jamie Vardy (22).

Stuart Armstrong, som fikk en scoring annullert for offside i starten av kampen, hadde et skudd eller var det en smart pasning? Uansett så takket Ings og vendte vekk Pickford.

Dette var Ings sin fjerde scoring etter koronapausen hvor Southampton har sterke 3-1-1 og slo blant annet Manchester City sist.

Ut av ingenting utlignet hjemmelaget i Liverpool. En nydelig langpasing til Richarlison og avslutningen hadde for mye kraft til at McCarthy klarte å holde den ute.

Poengdeling og status quo på Goodison.

GET IN THERE: Danny Ings jakter toppscorertittelen og satte inn sitt fjerde etter koronapausen.

Aston Villa - Manchester United 0-3

Akkurat som mot Liverpool så var Aston Villa friske fra starten av. Birmingham-laget hadde kontroll bakover og var frempå med flere farligheter, men da klokka nærmet seg halvtimen skulle det snu.

Det ble etter hvert tydelig at det var to lag på hver sin ende av formtabellen som møttes. Aston Villa etter koronapausen hadde før i kveld to uavgjorte og tre tap.

United på sin side svever høyt og etter at de startet denne delen av sesongen med 1-1 mot Tottenham har de vunnet 3-0, 2-1 (FA-cup) 3-0 og 5-2.

Aston Villa-trener Dean Smith sa etter kampen:

– Det er en fryktelig avgjørelse. De har en skjerm hvor de kan se, men det virker ikke som at de tar seg bryet med det nå. Jeg kan ikke si hva jeg synes for da blir jeg bøtelagt.

Ingen får flere straffespark

John Moss blåste for det 27. straffesparket for Manchester United siden Ole Gunnar Solskjær tok over laget. Det er klart flest i Premier League.

Straffesparket var av den omstridte sorten for selv om kommentatoren sa at Bruno Fernandes ble meid ned, så viste bildene at det var portugiseren som tråkket på Villas Ezri Konsa. Dette var heller ikke en klar nok feil ifølge VAR og fra straffemerket var Fernandes sikkerheten selv.

Etter det gikk mye av lufta ut av Villa-ballongen og forholdsvis upresset rundt boksen fikk Mason Greenwood og Paul Pogba øke for gjestene.

I TV 2 sitt studio i pausen var alle enige om at det ikke burde vært straffespark og at det heller kunne ha vært blåst frispark til Villa og gult kort til Fernandes.

Seieren gjør at Manchester United er historiske. Det er første gang i Premier League at et lag vinner fire kamper på rad med tre mål eller mer.

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Tidligere Liverpool-keeper fikk ikke mye hjelp av forsvaret sitt og United fikk prikkskyte fra kanten av 16-meteren.