Favoriserer de store sier de mindre klubbene: Fem innbyttere også neste sesong

Det forventes at den midlertidige regelendringen vil forlenges ut neste sesong. Svært urettferdig mener de mindre klubbene.

8. jul 2020 kl 09.35 Øystein Tronstad

Det er The Athletic som melder at den midlertidige ordningen med fem innbyttere vil forlenges ut 2020/2021-sesongen.

Flere stemmer fra de mindre klubbene er frustrerte og mener at det favoriserer de rikeste og vil øke gapet mellom de større og mindre klubben.

Det var opp til hver enkelt liga om de ville introdusere ordningen og da Premier League voterte over saken i juni så stemte Aston Villa, Bournemouth, West Ham United og Sheffield United mot forslaget.
De to førstnevnte klubbene er under streken og Hammers er fire poeng over.

Sheffield United med en ganske liten tropp har, etter en sterk sesong, begynt å synke på tabellen.

Etter koronapausen har Chris Wilders menn spilt seks kamper, inkludert FA-cup, og kun vunnet én. Før koronapausen vant Sheffield United fem av sine siste seks.

Fordel Liverpool

Aston Villa-trener Dean Smith var ikke begeistret etter å ha tapt på Anfield sist søndag, og mente at den nevnte regelendringen ble utslagsgivende.

Det var 0-0 på Anfield da Jürgen Klopp satte på kaptein Jordan Henderson, målscorer Curtis Jones, Roberto Firmino, Georginio Wijnaldum og Neco Williams. Smith brukte kun tre av sine bytter på Indiana Vassilev, Mbwana Samatta og Jota.

Per nå så er det kun tre lag som har brukt alle byttene sine i hver kamp, Manchester United, Liverpool og kveldens motstander Brighton.

Liverpools motstander til helga, Burnley, har kun brukt seks bytter, altså seks av 20 mulige. I Sean Dyches siste kamp, hjemme mot Sheffield United, så hadde seks av spillerne på benken fortsatt ikke vært på banen et eneste minutt i Premier League denne sesongen.

The International Football Association Board (IFAB) introduserte regelendringen med et formål om å beskytte spillerne, etter et langt avbrekk uten særlig «pre-season», så ligaene skulle kunne fullføre denne sesongen.

Som ferskt som i går så var det Crystal Palace-trener Roy Hodgson som uttrykte sin bekymring. Han så sitt lag tape 3-2 hjemme mot Chelsea etter at de tidlig mistet stopperkjempe Gary Cahill med skade. 

Palace jagde kampen men Hodgson ventet til det var ti minutter igjen på å sette inn Andros Townsend, James McCarthy og like før slutt Max Meyer.

Selv om laget hans trengte mål gjorde 72-åringen ingen flere bytter for på benken hans satt det igjen reservekeeper, tre forsvarere i starten av 20-årene og en 18-årig midtbanespiller med 13 minutters Premier League-erfaring fra før.

Frank Lampard på sin side satte inn Jorginho, Ruben Loftus-Cheek og Tammy Abraham og det var de to sistnevnte som kombinerte for den avgjørende scoringen.

The Athletic skriver at IFABs styre forventes å offentliggjøre en videre forlenging av regelen de neste dagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]