– Det favoriserer de store klubbene

Aston Villas trener er ikke begeistret for regelendringen som han mener var avgjørende på søndag.

6. jul 2020 kl 15.52 Øystein Tronstad

– Jeg vil ikke akkurat takke Jürgen for at han satte inn de store kanonene. Han gjorde et trippelbytte med tre spillere som normalt sett ville startet majoriteten av kampene deres. Det viser kvaliteten Liverpool har, sier Aston Villa-trener Dean Smith når han reflekterer over tapet på Anfield.

Det nevnte trippelbyttet etter timen spilt med Firmino, Henderson og Wiljnaldum har sammen stått for 26 målpoeng denne sesongen.

– Jeg føler ikke at vi hadde behov for regelendringer midt i en sesong. Fem innbyttere vil alltid favorisere de store klubbene, sier Smith som i nederlaget så Klopp sette inn kaptein Jordan Henderson, målscorer Curtis Jones, Roberto Firmino, Georginio Wijnaldum og unge Neco Williams.

Selv brukte Smith kun tre av byttene på å sette inn Indiana Vassilev, Mbwana Samatta og Jota. Trioen har totalt fattige to målpoeng denne sesongen, en scoring av Samatta og en målgivende fra Jota.

– Hvis vi spilte mot et hvilket som helst annet lag så ville vi ha scoret. Men se på farten til Van Dijk, Gomez og Alexander-Arnold. Det er vanskelig å bryte dem ned. Det positive er at vi hadde flere skudd enn Liverpool her og ikke mange lag vil klare det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]