– En veldig vanskelig kamp av flere grunner

Jürgen Klopp var fornøyd med tre poeng under vanskelige spilleforhold på Anfield.

5. jul 2020 kl 20.50 Einar Kvande

– Det ble en veldig vanskelig kamp, av flere ulike grunner. Aston Villa var godt organiserte, og gjorde det veldig vanskelig for oss med sine kontringer. Vinden gjorde det vanskelig for begge lag, og det var veldig vanskelig for oss å spille normal fotball. Men vi måtte bare holde oss på sporet, og vi gjorde de riktige tingene mer og mer, og spesielt i andre omgang. Da skapte vi flere gode muligheter, på grunn av at posisjoneringen vår var litt bedre, sa Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Vi gjorde tre bytter i viktige posisjoner, som ble viktige. Vi trengte litt tid til å bli vant til det, men det fungerte bra de siste 20-25-minuttene. Målene vi scoret, vi kunne ha scoret et lignende mål tidligere også, Sadio var på plass, stokket beina og satte ballen inn. Mo Salah skulle hatt et par straffespark. Vi fikk et straffespark mot oss for armbruk mot Manchester City, og i dag fikk ikke vi straffespark i tilsvarende situasjoner. Der var vi litt uheldige, men resten synes jeg var greit.

– Vi er der vi er, fordi vi har vunnet de vanskelige kampene, og dette var en ny vanskelig kamp som vi vant.

Klopp fikk spørsmål om hva han ønsket å forandre med trippelbyttet en halvtime før slutt, som på mange måter snudde kampen.

– Vi hadde allerede begynt å gjøre ting mer riktig, men vi ønsket friske bein i disse posisjonene. Fabinho slet tungt i dag, så vi satte inn Hendo for ham. Så vi fikk vi Gini ved siden av Naby, og Bobby litt høyere i banen. Det hjalp oss. Aston Villa hadde da blitt vant til Divock i denne posisjonen. Vi ønsket at han skulle ligge litt høyere i banen. Vi ønsket ikke at han skulle komme like dypt som Bobby vanligvis gjør. Derfor endret vi litt på det i løpet av kampen også, så Sadio spilte i den posisjonen en stund. Det var mer naturlig for ham. Det var slike ting vi prøvde på, og da de tre spillerne som vanligvis spiller i disse posisjonene kom inn, var det selvsagt til hjelp for oss.

Jones scoret sitt første Premier League-mål

Liverpool hadde to svært ulike målscorere i dag. Storscorer Sadio Mané, som gjorde sitt mål nummer 50 på Anfield for Liverpool i alle turneringer, og Curtis Jones som gjorde sitt første Premier League-mål.

– Curtis har mange kvaliteter, men i denne posisjonen er han god. Gutten mangler ikke selvtillit, og det første han gjorde var å drible seg inn i feltet og avslutte. Den neste situasjonen var et innlegg, der vinden gjorde det vanskelig, slik at innlegget ikke ble helt perfekt, men Mo fikk ballen inn i feltet igjen, og i feltet har Curtis sin styrke. Han ønsker å være der, og han ønsker å avgjøre kamper. Det er veldig bra. Han fortjente målet, og han fortjente å spille i denne kampen. Jeg er veldig glad på hans vegne.

Scoringen til Jones var forøvrig scoring nummer 300 på Anfield under Jürgen Klopp, i kamp nummer 127.

19-åringen ble også den 17. målscoreren for Liverpool i ligaen denne sesongen, og dermed ble klubbrekorden fra 1911/12 og 2015/16 tangert. 

Plettfri hjemmestatistikk

Liverpool har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen, og nå gjenstår det bare to slike kamper, mot Burnley og Chelsea. Rekken med ubeseirede hjemmekamper i Premier League er nå oppe i 57.

– Det er ikke det at jeg ikke er interessert i å sette rekorder, men det er slik at du ikke har sjanse til å sette rekorder dersom du tenker på rekordene hele tiden. Du må bare vinne kampene, og det er hva vi forsøker å gjøre. På stillingen 0-0 tenker jeg ikke at vi må vinne kampen på grunn av rekordene, men for å ta de tre poengene. Det er alt jeg ønsker meg. Vi kan for eksempel se hvor eksepsjonell forrige sesong var, da vi tok 97 poeng. Selv nå når vi har 89 poeng, er det også eksepsjonelt, men vi må likevel ha åtte poeng til for å få like mange som vi tok i fjor. Så vi tenker egentlig ikke på disse tingene. Det var tre poeng vi kunne ta i dag, og vi tok dem.

– Dette er vanskelig nok uansett. Brighton, som vi møter i neste kamp, kjemper for å unngå nedrykk. Men de er i en god posisjon nå, og kanskje litt lettet. Tar de poeng fra oss kan det være nok til at de er sikret ny kontrakt, så vi må være klare for disse kampene. Aston Villa kjempet med alt de hadde, og prøvde å angripe nå og da, og få til en avslutning, og det gjorde livet vanskelig for oss. Jeg liker det. Dette var ingen strålende kamp, men en god prestasjon hvor vi innkasserte tre nye poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]