Fem ting om kampen:Feriefotball i en time, men så tok Klopp grep

Jürgen Klopp gjorde tre endringer på laget til kampen mot Aston Villa. Det var det tydelig at Liverpool-manageren angret på etter en times spill på Anfield.

Liverpool - Aston Villa 2-0 (0-0) Se livereferat her.

Tam og sjansefattig førsteomgang

Liverpool klarte ikke å få nok tempo på ballen til å skape problemer for Aston Villa før pause. De røde stanget og stanget mot en bastant mur av Villa-spillere, og skapte knapt nok en klar målsjanse de første 45 minuttene. Gjestene var godt organiserte, mens Liverpool-spillerne virket usedvanlig tamme, og en kunne mistenke dem for å ha tatt sommerferie allerede, etter at ligamesterskapet ble sikret i forrige uke.

Liverpool hadde ballen mest, men fant rett og slett ikke noen vei gjennom Villa-forsvaret. Spillet ble preget av mange dårlige touch, svake pasninger og tekniske feil. De første 45 minuttene av denne kampen vil derfor huskes som et eneste langt gjesp!

SCORING: Sadio Mane gjorde sitt mål nummer 50 på Anfield.

Satte inn alle tre - pluss en unggutt - og fikk godt betalt

Jürgen Klopp valgte å starte med trioen Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino på benken i denne kampen, men angret tydelig på det etter den tamme førsteomgangen. Etter en times spill valgte Liverpool-manageren å gjøre et trippelbytte, og sette innpå samtlige tre som etter planen skulle få hvile seg med tanke på kampen mot Brighton i midtuken.

Ut gikk to av de tre som hadde fått tatt trioens plass, nemlig Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain. Naby Keita fikk imidlertid fortsette, og det ble Fabinho som måtte vike plass isteden.

Den rutinerte trioen som kom inn satte umiddelbart mer fart i Liverpool-laget, som plutselig virket mye mer direkte og fremoverrettet.

At han valgte å beholde Naby Keita på banen angret neppe Klopp på da mannen fra Guinea kombinerte med Sadio Mané, da senegaleseren satte inn kampens første mål ti minutter etter de nevnte byttene var gjort.

Dette var forøvrig Manés mål nummer 50 på Anfield for Liverpool i alle turneringer, og hans sjette Premier League-mål på seks kamper mot Aston Villa. Fire av disse målene kom dog mens han spilte for Southampton.

Etter 84 minutter tok så Klopp ut Keita, og satte innpå tenåringen Curtis Jones. Scouseren kom inn til sin tredje ligakamp, og scoret sitt første Premier League-mål da han sikret seieren ved å gjøre 2-0 like før slutt. Det bare dagen etter at han hadde satt navnetrekket sitt på en ny femårskontrakt med klubben.

Neco Williams kom også inn på overtid, og dermed mangler Jones og Williams bare to kamper på å få Premier League-medaljen.

BLOND: Frisk hårfarge men tunge bein på Divock Origi.

Den nye hårfargen var det eneste som lyste opp

Divock Origi hadde farget håret blondt for anledningen, men det var det sprekeste som Liverpool-angriperen leverte i denne kampen. Belgieren virket veldig tung i steget, og klarte ikke å skape en eneste farlighet mens han var på banen. Etter en times spill hadde Jürgen Klopp sett nok, og tok en tannløs Origi av banen.

Spissen startet sin første kamp siden 2-0 seiern over West Ham den 29. januar, men klarte ikke å markere seg. Siden den gang har han kommet inn fra benken i fire av de åtte kampene som har vært spilt i mellomtiden. Totalt har han startet seks kamper, og fått 19 innhopp fra benken i Premier League denne sesongen.

Det kan bli en stund til neste start, basert på innsatsen i dagens kamp.

PÅ GAMLE TOMTER: Pepe Reina fikk sjansen i mål for Aston Villa mot Liverpool, på bekostning av nordmannen Ørjan Nyland.

Gjensyn med Anfield for Reina

Pepe Reina spilte 394 kamper for Liverpool, og vant den europeiske supercupen i 2005, FA-cupen i 2006 og ligacupen i 2012 med Anfield-klubben. Spanjolen holdt buret rent i 71 minutter i gjensynet med sin gamle hjemmebane.

Målvakten fikk nok en mye roligere dag på jobben enn han hadde fryktet på forhånd. I en svært rolig førsteomgang måtte han i aksjon bare ved et par anledninger. Og de spede forsøkene som kom fra Liverpool bydde ikke på noen form for problemer for spanjolen. Først da Keita og Mané kombinerte flott midtveis i andre omgang måtte han kapitulere. Og så kom mål nummer to rett før slutt, da Curtis Jones satte ballen i mål etter et mønsterangrep.

Dette var keeperens første kamp på Anfield siden han forlot Liverpool. Reina spilte sin siste Liverpool-kamp på Anfield den 19. mai 2013, da han holdt buret rent i en 1-0 seier over Queens Park Rangers i det som var sesongens siste kamp det året.

Reina var forøvrig den eneste spilleren på banen som har vært smittet av koronaviruset.

ÆRESVAKT: Aston Villa-spillerne klappet ligamestrene inn på Anfield.

Guard of Honour

Dette var Liverpools første hjemmekamp etter at ligamesterskapet ble sikret, og som seg hør og bør stilte gjestene fra Birmingham seg opp som æresvakt, og applauderte de røde inn på gressmatta før kampen.

Dette var det mest generøse gjestene gjorde på Anfield. I selve kampen var de svært gjerrige.

Dermed fikk Liverpool sin andre æresvakt i løpet av bare fire dager, da Manchester City-spillerne gjorde det samme på Etihad foran Liverpools 4-0 tap der torsdag kveld.