Klopp svarer på beskyldningene om at han er en dårlig taper

Jürgen Klopp var i svært dårlig humør etter 4-0 tapet for Manchester City torsdag kveld, og mange har i etterkant beskyldt Liverpool-manageren for å være en dårlig taper.

5. jul 2020 kl 10.04 Einar Kvande

Liverpool-manageren vakte oppsikt da han virket i svært dårlig humør under et intervju med Sky Sports like etter at 4-0 tapet på Etihad var et faktum. Tyskeren har i etterkant innrømmet at han ikke var i spesielt godt humør da han ankom Melwood neste morgen heller, for å starte forberedelsene til dagens kamp mot Aston Villa. 

– Om jeg alltid er slik som dette? Jeg vet ikke. Jeg har opplevd så mange skuffelser hvor jeg har behøvd mer enn en natt for å komme over dem, men aldri mye mer enn det. Det er lenge siden jeg skjønte at jeg ikke kan forandre noe som har skjedd, så det bryr jeg meg ikke om. Jeg kan ikke forandre torsdagens resultat, men jeg kan benytte det med tanke på neste kamp. Det er hva jeg forsøker å gjøre, siteres Klopp av Liverpool Echo.

Trenger tid til å fordøye et tap

– Noen ganger klarer du ikke å skjule følelsene dine, og et tap føles veldig, veldig ille. Derfor trenger jeg tid til å fordøye det. 

– Av og til bruker vi mennesker for mye tid på å lide etter at noe ikke er blitt slik vi ønsker at det skal bli. Jeg er ikke en type som synes synd på meg selv. Jeg er veldig kritisk til meg selv, men det er ikke ofte jeg synes synd på meg selv. Så lenge jeg har helsen i behold kan jeg påvirke min egen situasjon, og i vår situasjon nå er det tilfelle at jeg kan det.

– Spillernes humør avhenger nok litt av mitt humør. Dersom jeg kommer på trening og roper til dem og kritiserer dem som en gal, da kan de lide lenger som en følge av dette, vil jeg påstå. Dersom du fokuserer på fakta, så kan du se hva som skjedde. Manageren er selvsagt ikke 100 prosent fornøyd, men vi jobber da allerede med å finne løsninger, så la oss se fremover, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]