– Fortell meg en bedre utfordring enn å oppnå suksess med Liverpool FC

Jürgen Klopp føler seg trygg på at stjernespillere som Sadio Mané og Mohamed Salah ikke fristes av de spanske storklubbene Barcelona og Real Madrid.

4. jul 2020 kl 10.37 Einar Kvande

Liverpool er Premier League-mestere 2019/20, men det er ikke hovedgrunnen til at Liverpool-manager Jürgen Klopp føler seg trygg på at han får beholde sine største stjerner i årene som kommer. 

Stjerner som Sadio Mané og Mohamed Salah blir stadig linket til klubber som Real Madrid og Barcelona. Duoen har begge kontrakter med Liverpool som løper ut i 2023. Jürgen Klopp tror duoen ønsker å fortsette karrieren i Premier League, rett og slett fordi utfordringen er større i det mange omtaler som verdens beste liga.

– Fortell meg en bedre utfordring enn å oppnå suksess med Liverpool FC, lyder utfordringen til Liverpool-manageren i et intervju med Mirror.

En større bragd å vinne med Liverpool

Klopps poeng er at klubber som Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Juventus er svært dominerende i sine hjemlige ligaer, og da er det en mye større bragd å vinne ligaen med Liverpool for første gang på 30 år! Og Klopp mener at Liverpools suksesshistorie akkurat har startet. 

– Det finnes mange store klubber, men dersom du går til Real Madrid eller Barcelona så vil du vinne ligaen seks eller sju ganger i løpet av 15 år. I Bayern vil du kanskje vinne ligaen ni ganger på 15 år, og noe lignende i Juventus. Dette er store prestasjoner, men det som virkelig er interessant er å lykkes her, slår Liverpool-manageren fast.

– Vi gjør alt for å bli en veldig spennende klubb med en veldig spennende historie, som alle ønsker å være en del av. Planen er at spillerne skal kunne se tilbake på karrieren og slå fast at den dagen jeg skrev under for Liverpool var en av de viktigste dagene i livet mitt.

Både Salah og Mané kjemper om toppscorertittelen i Premier League, og har gjort henholdsvis 17 og 15 ligamål denne sesongen. Leicesters Jamie Vardy og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang leder kampen om Golden Boot med 19 mål. Sistnevnte delte tittelen med Salah og Mané forrige sesong, da alle tre scoret 22 ligamål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]