Klopp møtte pressen før Villa-kampen: – Vi gir ikke Premier League-kamper i julegaver

Jürgen Klopp poengterte at Liverpool tapte mot City i de små, avgjørende øyeblikkene og at muligheter vil komme for unggutta hvis de er gode nok.

3. jul 2020 kl 13.55 Øystein Tronstad

Liverpool.no fulgte pressekonferansen live her:

Om koronasituasjonen: 


– Mine beste ønsker til alle i NHS og for det fantastiske arbeidet de gjør. Vi må vise ansvar, spesielt nå. Dere har vist det så ofte og vi må fortsette med det. Dette er den største utfordringen for oss i våre liv. Selv om det ser ut som om ting åpner opp mer, så er det sant, men det er kun fordi vi har vært så disiplinerte tidligere.

Om humøret etter tapet på Etihad: 

– Jeg var ikke i så godt humør etter kampen, heller ikke da jeg gikk og la meg eller da jeg våknet. Da jeg kom på Melwood ble jeg i veldig godt humør og jeg spurte meg selv hvorfor, ah, fordi her endrer vi ting. Så humøret er ok, det er som det er etter at du har tapt en kamp og slik det skal føles.

Om hvorfor Liverpool tapte: 

– Etter hvert hadde jeg litt mer tid til å tenke over kampen. Problemet med å gjøre intervjuer post-match er at du fortsatt har alle inntrykkene fra kampen. Vi tapte denne kampen i nøkkeløyeblikk hvor City var bedre enn oss. Vi ga bort et straffespark, et innkast hvor vi etterlot Joe i en situasjon hvor ingen spiller på planeten burde være alene mot Sterling, posisjoneringen var ikke riktig, vi tapte ballen i situasjoner hvor vi vanligvis ikke mister den. Utover det så var vi bra, men vi klarte ikke å ta vare på mulighetene våre.

– Vi hadde flere sjanser enn da vi vant 3-1 hjemme, men du kan ikke gi bort fire mål borte mot City. Det er to ting, det ene er hvordan du føler og det andre er fakta. Begge er viktige, og vi vil bruke begge to videre.

Om stemningen og reaksjonene etter tapet: 

– Vi har ikke tapt mange kamper de siste to og et halvt årene. Når vi har tapt så har vi brukt det som energi inn mot neste kamp. Hvis vi ikke har spilt bra så må vi vise en reaksjon. Det betyr ikke at vi må forandre alt, men vi må være på i de situasjonene. For eksempel så var Joe alene i duellen med Sterling, men han skulle ha ropt på alle andre om å hjelpe han i den situasjonen. Det er sånt som vi må endre. Vi har visst det fra dag én. Vil vi oppnå noe spesielt så må vi gi 100 prosent i alle situasjoner. Må vi tape 0-4 for å lære det? Kanskje. Det kan hjelpe.

Om å vende nederlag til noe positivt: 

– Jeg bruker aldri sånt i pre-match, jeg bruker det post-match. Før kamp fokuserer vi på neste kamp og hva vi skal gjøre, ikke fortiden. Etter kamp kan vi oppsummere og se på hvordan vi gjorde det og hva vi kan gjøre. Jeg jobber ikke i avis og må lage en stor overskrift, jeg må lage en full artikkel.

Om lærekurven for et lag som har vunnet både Champions League og Premier League: 

– Vi har lært mye de siste årene. Det finnes ikke mange bøker om hvordan du vinner ligaen på torsdag for så å møte kanskje det beste laget i verden uka etter. De har ingenting å tape, vi har ingenting å vinne. Å håndtere situasjonen er en utfordringer. Guttene kjempet fabelaktig, men det er ikke åpenbart i resultatet men for meg så ser jeg det i det daglige arbeidet. Det er de små, små, små øyeblikkene som avgjør. Vi visste det fra før men i de stundene så fikk vi det ikke til. Hvis ikke så hadde guttene gjort det.

Om utsagnet om at neste sesong startet i går: 

– Jeg tror ikke at Pep eller City tenker på neste sesong allerede nå. De sa det fordi de ble spurt. De har mye å spille for ennå, det har vi også. Vi tenker ikke på neste sesong, vi tenker på denne. Nå tenker jeg kun på Aston Villa. Så Brighton, Burnley, så Arsenal, Chelsea, så Newcastle. Vi har ingen større plan, men jeg vil ha en plan for Aston Villa.

Om den utrolige vinnerstatistikken på Anfield : 

– Det (statistikken) viser at det er svært vanskelig. Du kan ikke gjøre noe sånt mens du tenker på hvor mange kamper som kreves, vi tenkte aldri på det underveis, om vi ville tape eller vinne og miste rekken vår. Vi må respektere Aston Villa og deres situasjon. Vi kan ikke gå inn i en fotballkamp og tenke at vi er bedre. De har mye kvalitet og er kompakte i formasjonen sin. Det er det jeg tenker på, ikke rekorden vi kan slå. Vi må slå Aston Villa.

– Guttene må restituere, så får de ny info også skal vi spille igjen. Denne sesongen er veldig spesiell, for oss på mange måter. Det er krevende for alle å spille så ofte. Det var noe av det jeg likte fra gårsdagens kamp. Innstillingen vår var bra og vi kjempet virkelig.

Om Melwood: 

– Jeg elsker Melwood, ikke på grunn av historien men fordi det er der vi jobber sammen med å finne løsninger for de problemene vi har. Hadde vi møttes hjemme hos meg så hadde jeg elsket det også.

Om det dramatiske bortemøtet Aston Villa hvor Liverpool snudde og vant på overtid:

– Aston Villa kan skape problemer, som alle Premier League-lag. Det var en spesiell og viktig kamp. Et høydepunkt som vil huskes om ti år også. Jeg husker eksakt hvordan de scoret og hvilke mål vi gjorde. Kan vi bruke den kampen inn mot denne? Siden den gang har mye forandret seg. De har byttet system, to ganger. Fått Grealish i sin beste posisjon. Vi vet ikke eksakt hvordan de vil stille opp mot oss, men vi må forberede oss på ulike ting og det er utfordringen.

– Vi spilte på torsdag og Aston Villa har en uke fri, det er opp til oss å vise at det er bedre å være i rytmen. Det fungerte bedre for City i går. Når Villa har ballen så strekke der banen. Vanligvis i kamper mot topp seks så har det ballen 30-35 prosent av tiden, men det er ikke det det handler om. Det handler om hva de gjør med ballen når de har den. 

Om å gi fansen en opptur i neste kamp:

– Crystal Palace-kampen var en sensasjonell forestilling og vi vil alltid levere på den måten. Men jeg synes at vi gjorde det i går mot City også. Hvis du kan fotball så ser du våre øyeblikk. Hvis du så med et øye så ser du resultatet og sier at det ikke var bra nok, som er sant men vi viste respekt for folket vårt, for trøya og ga 100 prosent. Det er en fotballkamp og nøkkeløyeblikk avgjør fotballkamper.

Om ungguttenes kampmuligheter og læring fremover: 

– Får Frank Lampard eller Ole Gunnar Solskjær disse spørsmålene? Vi er mestre og da skal vi slippe til de unge og se hva de kan. Samtidig, taper vi så er dere opptatt av at ikke er fokuserte og ikke gjør sånn eller sånn.

– Vi vil vinne fotballkamper og da må de beste spillerne være på banen. Og de unge er så nære, de er en del av dette laget. De er så gode og de er fremtiden vår, 100 prosent. Men vi gir ikke Premier League-kamper i julegaver. Det handler ikke om at Aston Villa som kjemper mot nedrykk, men at Premier League-opptredener ikke er godteri som deles ut for moro skyld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]