I harnisk over Premier League-reglene:Indignert Jürgen Klopp truer med å gi bort vinnermedaljen sin

Premier Leagues medaljeregler får Liverpool-manageren til å se rødt.

4. jul 2020 kl 09.22 Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp ble sjokkert da han fant ut at det ikke er sikkert at alle spillerne i troppen hans får medaljen som beviser at de er ligamestere. Tyskeren mener at Premier League bør gjøre om reglementet sitt, slik at regelverket gjenspeiler at alle spillerne i en tropp er viktige for laget som vinner ligaen. 

The Independentmelder at Liverpool-manageren frem til nå ikke har vært klar over at det kreves minimum fem ligakamper for at en spiller skal være kvalifisert for en medalje. Dette har vært gjeldende regelverk siden 2012/13-sesongen. Før det måtte man faktisk ha 10 kamper for å kunne titulere seg som ligamester og få medaljen rundt halsen.

Klubben som vinner ligaen mottar 40 medaljer fra Premier League, og disse kan fordeles slik klubben ønsker på spillere, støtteapparat, eiere, direktører og annen stab så lenge alle spillerne som har spilt minst fem ligakamper får en medalje.

Liverpool har 21 spillere som allerede er garantert en medalje, men tre spillere som har vært i aksjon i Premier League for klubben denne sesongen er ikke sikret medalje. Det gjelder Neco Williams, Curtis Jones og Harvey Elliott, som alle har spilt to kamper hver. Den unge trioen mangler altså tre kamper hver på å være sikret medalje. Da Klopp nylig fant ut at de tre tenåringene ikke kvalifiserer til medalje ble han sjokkert.

– Denne regelen er ikke rettferdig

– Jeg mener at regelen burde gjøres om slik at du er garantert medalje om du spiller bare en eneste kamp i Premier League. Alle spillere som har vært i aksjon i Premier League for ligamesteren bør få medalje, etter min mening. Det burde ikke være noe krav til fem kamper, siteres Klopp.

– Dersom du er andrekeeper og ikke spiller en eneste kamp, burde du også få medalje, for du trener fem millioner ganger i året, og dersom du ikke trener på høyeste nivå har du ingen sjanse til å vinne ligaen.

– Så det er noen som har bestemt at du trenger fem kamper for å få medalje? Disse guttene skal få en medalje, det er 100 prosent sikkert, selv om jeg må skaffe dem medaljene selv. De kan få min medalje, for denne regelen er ikke rettferdig. Hva er dette egentlig?

– Vi må vinne fotballkamper, men dette handler om noe annet. Vi kan ikke bare gi bort kamper til spillere her og der. Men likevel fortjener de en medalje, og de vil få en medalje, om ikke fra Premier League så fra meg, avslutter en indignert Liverpool-manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]