Joël får ikke spille mer denne sesongen - men lar ikke det legge noen demper på gleden over ligamesterskapet

Joël Matip er i skyene over Premier League-tittelen, selv om en fotskade gjør at han må se resten av sesongen fra sidelinjen.

1. jul 2020 kl 10.35 Einar Kvande

– Det er en flott følelse å være ligamester med Liverpool. Alle har kjempet for dette, og endelig har vi klart det. Det er stort, slår Joël Matip fast til Liverpoolfc.com.

I løpet av et drøyt år har midtstopperen vært med på å vinne Champions League, UEFA Super Cup, klubb-VM og Premier League. 

– Det er helt utrolig. Det kunne ha vært verre, antar jeg. Det er helt fantastisk! Vi avsluttet veldig bra forrige sesong med å vinne Champions League-finalen, noe som var strålende. Men nå vet vi alle hvordan det føles å være mestere i England også, og for alle Liverpool-supportere er dette rett og slett stort.

Avgjørelsen falt da Chelsea slo Manchester City på Stamford Bridge torsdag kveld. Liverpool-spillerne var samlet på et hotell på Merseyside, der de så kampen sammen.

– Det var merkelig å se et annet lag vinne og være glad for det. Dette tror jeg var første og siste gang Liverpool-supportere over hele verden og alle vi spillerne gledet oss over en Chelsea-scoring! Det var en merkelig følelse, men etter sluttsignalet lød var vi alle veldig glade.

– Vi visste at konkurransen ville bli veldig hard da vi startet denne sesongen. I fjor gjorde vi en strålende sesong, og spilte svært bra. Vi samlet masse poeng, men det var likevel ikke nok. Du vet aldri hvordan neste sesong vil bli, da Premier League er en vanskelig liga å vinne. Vi visste vi måtte gi alt for å ha en sjanse, og vi tok vare på sjansen vi fikk.

– Nå har vi en lykkelig slutt

Nå ser Matip frem til å løfte trofeet i forbindelse med hjemmekampen mot Chelsea senere denne måneden.

– Det blir stort. Alle kommer nok til å feire dette på sin egen måte, og alle vil være glade for at klubben endelig klarte dette. Vi var så nære i fjor. De fleste sesonger ville du blitt ligamester med en slik poengsum som vi endte på da. Vi har holdt sammen, og ligger nå an til å samle enda flere poeng. Du vet aldri hvordan det vil ende, men nå har vi en lykkelig slutt.

Midtstopperen forteller at manager Jürgen Klopp har vært en stor inspirasjonskilde på veien til mesterskapet.

– Han er utrolig. Han har samlet denne troppen, og skapt situasjonen vi befinner oss i nå. Han er bare fantastisk.

Sju kamper gjenstår å spille, men det blir altså uten Matip selv, på grunn av tå skaden han fikk mot Everton.

– Jeg er ikke i tvil om at lagkameratene mine vil ha den rette mentaliteten i disse kampene. Vi ønsker å ta så mange poeng som mulig, og virkelig nyte avslutningen på sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]