– Han sier at de alltid er klare til å marsjere som soldater for Klopp

Joël Matip fortjener mer ros for sine prestasjoner, mener stopperens tidligere trener.

15. apr 2020 kl 12.36 Kenneth Baraas

Den høyreiste forsvarsspilleren har spilt seg varmere og varmere i den røde trøya, og viste seg spesielt godt fram i starten av inneværende sesong. Dessverre kom et lengre skadeopphold, som Joe Gomez «utnyttet» til å spille seg til fast plass ved siden av Virgil van Dijk.

Matip tilbrakte mange år i den tyske klubben Schalke 04, før turen gikk til Liverpool i 2016, og der ble han trent av Sven Hubscher - tidligere assistenttrener for klubben. Matip og Hubscher har snakket sammen om hvorfor innsatsen alltid er på topp hos de røde, selv hos de som må sitte på benken til tider. 

– Klopp er veldig emosjonell, og det betyr noe for spillerne. Alle er klare til å gi full gass, sier Hubscher, ifølge Goal.com.

– Konkurranse innad i laget spiller også en viktig rolle, noe som gjør managerens arbeid enklere.

– Likevel sier han (Matip) at alle er klare til å marsjere som soldater for Klopp. Han har aldri hatt hardere forberedelser til resten av livet enn i Liverpool.

YNGRE DAGER: Matip har utviklet seg som spiller siden tiden i Schalke 04. Her i duell med Mario Götze i 2016.

YNGRE DAGER: Matip har utviklet seg som spiller siden tiden i Schalke 04. Her i duell med Mario Götze i 2016.

Bevist sin kvalitet

Treneren skulle også ønske at Matips bidrag oppigjennom karrieren hadde blitt høyere verdsatt, inkludert prestasjonene i Liverpool-drakt. 

– Det kan tydelig ses ute på banen hvor godt trent spillerne er. De spiller med fire i forsvarsrekka, foran løper det tre galninger fra høyre til venstre, og foran der igjen har de tre granater som gjør skaden. Det var derfor de vant Champions League forrige sesong, sier Hubscher videre. 

– Av alle spillere jeg har trent, så har Joel Matip imponert meg mest - og han hadde det ikke enkelt i Schalke. Prestasjonene hans har ikke alltid blitt verdsatt, selv om det er få spillere som er modigere med og uten ballen.

– Siden Champions League-seieren forrige sesong, har det vært tydelig hvilken kvalitet han har som spiller. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]