Andy Robertson:– Vi har vært i en egen liga denne sesongen

Skotten forklarer hvordan spillerne motiverte seg før sesongen, og hvordan de skal sørge for flere fine øyeblikk.

30. jun 2020 kl 17.08 Jens Hapnes Rege

Andy Robertson var både regjerende mester av Europa og verden fra før av, men kunne også kalle seg mester av England torsdag kveld. 

I et intervju med Independent, forklarer skotten hvordan 25. juni, dagen da Liverpool vant tittelen, var. 

Ville være sammen

– Vi bestemte oss morgenen etter seieren over Crystal Palace for å samles. Vi tenkte at dersom Man City vinner, som ikke hadde vært overraskende, er det verste som skjer at vi får kvalitetstid og griller, drar hjem og prøver å få et poeng neste uke. 

– Det er alt vi hadde trengt. Det føltes bare riktig å gjøre det, ettersom det ikke hadde vært det samme med alle i sine egne hus, forklarer skotten. 

– Vi ville være sammen. Vi har hatt en lang sesong og vært gjennom mye sammen, og å ikke feire sammen hadde blitt helt feil. Vi gjorde det riktige valget og heldigvis gikk det vår vei. Det var følelsesladet og alle fortjente det. 

26-åringen sier at trener Klopp ikke holdt en av sine velkjente taler i løpet av feiringen. 

– Treneren har taler hver dag, men den kvelden var det ikke noe behov for det. Det var nok følelser i rommet at det ikke var noen vits for ham å tale. Man kan se følelsene hans i noen av intervjuene han har gjort. 

FEIRING: Robertson og Van Dijk inntar dansegulvet etter seieren.

FEIRING: Robertson og Van Dijk inntar dansegulvet etter seieren.

– Flere av oss var slik. Det var ingen behov for store taler, det var gutter som prøvde å nyte øyeblikket, for vi har gjort noe folk i klubben ikke har gjort tidligere. 

– Nå har vi Premier League-troféet i skapet. Det er alt vi ønsket før starten av sesongen, og å oppnå det er spesielt. Jeg vil aldri glemme det.

– Forhåpentligvis kan vi få noen flere før denne stallen må legge opp. Det er målet. Vi ønsker å vinne flere titler og forhåpentligvis begynner vi med det neste sesong, sier skotten om spillernes motivasjon videre. 

Troere ble vinnere

Robertson peker på Champions League-triumfen i 2019 som nøkkelen til den videre suksessen. 

– Da vi tok Champions League-tittelen ble vi vinnere, vi fikk følelsen for det. Vi kom tilbake til pre-season som om dette var året vårt i Premier League, vi skal gjøre det til vårt år i Premier League, og vi skal sørge for at vi gjør det. 

– Vi skal vise alle at vi kan vinne ligaen, at vi kan fortsette og at vi kan være bedre enn Man City denne gangen, forteller han om spillernes tankegang før den historiske sesongen. 

– Vi viste det fra starten, fra dag en mot Norwich hjemme, og slik fortsatte vi. Vi har vært i en egen liga denne sesongen. 

City vil forsterke

Skotten slår fast at Liverpool ikke kan hvile på laurbærene, ettersom Man City vil forsterke ytterligere. 

– Vi må være best igjen. Vi kan ikke hvile. Vi kan ikke bare forvente å gjøre det igjen. Vi beholdt stabiliteten og konsentrasjonen hundre prosent med alt vi har gjort, om det er trening eller kamper, vi har vært nådeløse. 

– Da folk trodde at vi skulle miste poeng har vi vist at det ikke er oss. Leicester borte var det perfekte eksempelet. Mange snakket før kampen om at vi ville være slitne, trøtte og ha jetlag og alt det der. Det var ingen sjanse at vi skulle la det skje.

– Vi beviste at de tok feil den kvelden. Det har vi gjort om og om igjen. Forhåpentligvis fortsetter det, for vi lar ikke noe falle under hundre prosent her, og sekundet det skjer er vi i trøbbel. 

– Vi lar det ikke skje, og treneren lar det ikke skje. Så lenge det er slik har vi en mulighet til å vinne troféer, understreker Robertson. 

Liverpool og Robertson skal forsøke å understreke hvem som er det beste laget i England når de gjester Etihad torsdag kveld. Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium 1. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]