Salah og Robertson mistet rundt 10 dager med trening

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Mohamed Salah og Andy Robertson ikke kunne starte kamp før nå.

24. jun 2020 kl 20.52 Einar Kvande

Mohamed Salah og Andy Robertson var gledelig nok tilbake i startoppstillingen mot Crystal Palace. Ingen av de to var involvert mot Everton på søndag, på grunn av små smeller, men Salah var på innbytterbenken uten å bli benyttet. 

Duoen er to av fire forandringer på laget fra derbyet til kveldens kamp mot Palace.

– De er to av de beste spillerne i verden i sine posisjoner, så det gir oss et løft. De ville gitt alle lag et løft, så det er selvsagt et løft for oss også, forklarte Jürgen Klopp før kampen mot Palace.

– De trente ikke sammen med laget i rundt 10 dager i oppkjøringen til restarten. De begynte å trene for fullt igjen to dager før Everton-kampen.

– Fordi de er de spillerne de er, og den effekten de kan ha på spillet vårt, vurderte vi hele tiden om vi kunne bruke de eller ei. Men vi kunne ikke ignorere de åtte kampene vi har etter Everton-kampen, så i slike stunder må du bruke fornuft og lytte til den medisinske avdelingen.

– Det var det jeg gjorde, og det var derfor Mo ikke spilte mot Everton og Robbo ikke var i troppen. Men nå er de tilbake og de ser bra ut.

– De hadde en skikkelig treningsøkt mandag morgen, i går og i dag tidlig, så nå ser de bra ut. De er i lett-trente, og taper ikke mye utholdenhet og slike ting, så jeg er glad for å ha dem tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]