Savnet av Salah kan føre til endringer mot Palace

Liverpool har avgitt poeng i tre av 30 kamper denne sesongen. Mohamed Salah spilte ikke i to av dem.

22. jun 2020 kl 18.57 Einar Kvande

Mohamed Salah har slitt med småskader i oppkjøringen foran Everton-kampen, og ble sittende på innbytterbenken uten å komme innpå i søndagens målløse lokaloppgjør.

Salah spilte heller ikke da det endte 1-1 mot Manchester United på Old Trafford i oktober, etter en sen utligning av Adam Lallana.

I Salahs fravær slet Liverpool med å skape store målsjanser på Goodison Park. Egypteren sto også over treningskampen mot Blackburn, og har gått glipp av deler av treningsoppkjøringen de siste fire ukene.

Siden sist han gikk glipp av en Premier League-kamp med Liverpool, også det mot Everton, i desember, har Salah scoret 10 mål og bidratt med tre målgivende pasninger i løpet av sine 14 Premier League-kamper i løpet av denne perioden. Han har allerede passert 20 mål i alle turneringer for tredje sesong på rad, og med 16 mål i Premier League er han fortsatt med i kampen om sin tredje Golden Boot.

Spår Salah vil starte

Ian Doyle i Liverpool Echo mener at Sadio Mané fikk mye dårligere arbeidsforhold mot Everton nettopp grunnet Salahs fravær, og at dette påvirket Liverpools angrepsspill negativt. Seamus Coleman kunne konsentrere seg om å stoppe senegaleseren, og dermed var Liverpools farligste angrepsvåpen nærmest satt ut av spill.

Siden han kom til Liverpool har Salah bare stått over seks av 106 Premier League-kamper. Da er det nesten bemerkelsesverdig at egypteren kun har spilt i tre av sju lokaloppgjør i samme periode.

Doyle forventer nå at Salah vil starte mot Crystal Palace på Anfield onsdag kveld, da det synes åpenbart at de røde ikke er det samme laget uten egypteren på banen.