CIES Football Observatory:Alexander-Arnold rangeres som den fjerde mest verdifulle spilleren i verden

I en ny rapport rangerer CIES Football Observatory den unge høyrebacken som en av de mest verdifulle spillerne i verden.

8. jun 2020 kl 21.32 Jens Hapnes Rege

CIES Football Observatory har oppdatert sin oversikt over de mest verdifulle spillerne i verden. Tre rødkledde spillere er inne blant topp ti på rangeringen. 

Trent Alexander-Arnold er Liverpool-spilleren som er høyest oppe på rangeringen av verdens mest verdifulle spillere. Med sin rapporterte verdi på like over 150 millioner pund har han bare Kylian Mbappe, Raheem Sterling og Jadon Sancho foran seg på listen. 

På sjette og syvende plass bak Marcus Rashford følger Mohamed Salah og Sadio Mané, med verdier på henholdsvis 127 millioner pund og 122 millioner pund.

Ifølge rapporten, gjengitt av Liverpool Echo, havnet Roberto Firmino like utenfor topp ti-rangeringen med en verdi på 104 millioner pund. 

Alisson Becker (74 millioner pund) har bare Manchester Citys Ederson foran seg på listen av de mest verdifulle keeperne, mens både Virgil van Dijk og Andy Robertson, med verdier på henholdsvis 87 og 83 millioner pund, er inne blant de topp seks mest verdifulle forsvarsspillere i verden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]