– Vi kommer til å være klare for hvem som helst

Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopp oppsummerer fra den første tiden på treningsfeltet.

31. mai 2020 kl 23.46 Øystein Tronstad

Liverpoolfc.com fikk en prat med både assistkongen Alexander-Arnold og sjefen selv. Begge var lettet og glade over å være tilbake igjen. Nå venter potensielt Merseysidederbyet neste.

– Det er en massiv kamp du vil spille hver gang, spesielt nå etter en sånt avbrekk. For publikum blir det fint å kunne se en match som det. For vår del så vil det være bra å spille en så intens kamp og teste oss mot en god motstander, og se hvordan vi ligger an fysisk og som et lag. Jeg er sikker på at vi kommer til å være klare for hvem som helst, sier Alexander-Arnold som gledet seg over å møte de andre igjen.


Høyrebacken trente fast i lockdown og spillerne kunne velge når på dagen de gjorde øktene sine. De hadde også felles yoga online over Zoom. Men 21-åringen savnet strukturen og rutinene.

– Uansett hva du gjør så kan det ikke sammenlignes med fotball-fitness. Løpeformen er annerledes, du har en ball i føttene og det krever energi av deg. Du vil alltid være sliten og støl til tider, men det er en del av pakken. Du må pushe deg selv gjennom det for å bli sterkere og i bedre form. Alle guttene er i form og friske, så nå handler det om å pushe på videre.

GULLKURS: Jürgen Klopp har stø kurs mot sin første ligatittel siden 2012.

GULLKURS: Jürgen Klopp har stø kurs mot sin første ligatittel siden 2012.

Alexander-Arnold får støtte av treneren som nyter både været og å ha gjengen samlet igjen. Etter retningslinjene så benyttes ikke garderobene og det er hygieneprotokoller som spillerne må følge. Temperaturen blir også målt når de ankommer treningsfeltet. 

– Vi kan jobbe med alt det vi ønsker å fokusere på. Den første uken ble vi vant til rutinen, banen, støvlene og ballen igjen. Nå jobber vi mer med taktiske elementer. Vi trenger ikke å være kampklare nå. Vi vil forsøke å gradvis øke intensiteten, dag for dag. Men den 19. eller 20. så må vi være klare for den dagen de gir oss Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]