Tilbake på treningsfeltet– Vår identitet er intensitet

Pepijn Lijnders oppdaterer fra de første dagene med fullkontaktstrening på Melwood.

30. mai 2020 kl 14.04 Øystein Tronstad

– Vi har intense økter... vår identitet er intensitet! Vår identitet er uforutsigbarhet. Det handler om spesifikk trening som lag. Vi kontrollerer timingen, det er så viktig, sier Lijnders i et intervju med Liverpoolfc.com om det å være i gang igjen med full trening.

– Alle treningsøktene henger sammen, så vi kan spille på vår måte og samtidig redusere skaderisikoen. Vi trener hver dag med den høyeste intensitet, størst mulig konsentrasjon og med full frihet til å angripe. Det er som Einstein sa: Logikk vil få deg fra A til B. Fantasien kan ta deg hvor som helst

Det er litt over to uker til den planlagte oppstarten av ligaspillet så det jobbes hardt på feltet for å forberede kropper og hoder. Ni kamper gjenstår av den opprinnelige sesongen. Den fasen lagene er i nå kan sammenlignes med preseason.


– Det har vært skikkelig bra, veldig spesielt og veldig viktig. Perioden med mindre grupper forberedte guttene våre på en «normal» treningshverdag. Fra første dag har vi forsøkt å gi dem et mentalt landskap.

Lijnders roser resten av støtteapparatet for jobben de har lagt ned i denne ekstraordinære perioden. De neste dagene vil handle om å bygge videre den fysiske formen, og ikke minst ideen og identiteten om hvordan Liverpool FC skal spille.

– Jeg trodde aldri at vi kunne gjøre så mye med kun fire spillere. Det er energi, energi og energi igjen, fordi jeg tror at til slutt så vinner energi i enhver taktisk tankegang. Kombinerer du begge så blir du ustoppelig
, ler Lijnders som setter pris på å ha alle tilbake med sin latter, innstilling, smil, vitser og personligheter. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]