Lucas Leiva visste at 16-åringen ville bli verdensklasse - og Robertson tør ikke å snakke om posisjonsbytte

Brasilianeren husker godt hvordan Alexander-Arnold imponerte på treningsfeltet i ung alder.

10. mai 2020 kl 23.37 Kenneth Baraas

Midtbanespilleren spiller for tiden for Lazio i Serie A, hvor han har oppholdt seg etter at han forlot Anfield-klubben sommeren 2017. 

Lucas forteller hvordan han alltid har tatt på seg rollen med å ta vare på de yngre i klubbene han har spilt, og det er ett spesielt talent som fanget oppmerksomheten ekstra. 

– Jeg husker at han skulle være med å spille i en treningskamp, og jeg tror han var 16 år på den tiden. Han var veldig sjenert, sier den tidligere Liverpool-spilleren om Trent Alexander-Arnold, ifølge Liverpoolfc.com

– Jeg husker at han ikke var helt komfortabel, men vi kunne se at han var på et annet nivå for alderen hans å være, spesielt ferdighetene med ballen.

SAMMEN PÅ FELTET: Trent Alexander-Arnold (til venstre) holdt seg litt i bakgrunnen i den første perioden med førstelaget. Lucas Leiva (nummer to fra høyre) så likevel kvalitetene til høyrebacken.

SAMMEN PÅ FELTET: Trent Alexander-Arnold (til venstre) holdt seg litt i bakgrunnen i den første perioden med førstelaget. Lucas Leiva (nummer to fra høyre) så likevel kvalitetene til høyrebacken.

Spådde en stor karriere

Den nåværende 33-åringen var ikke i tvil den gangen om at høyrebacken ville bli en av verdens beste med tiden. 

– Etter at han startet å trene sammen med oss, så ventet han tålmodig på sjansen sin, men vi var allerede sikre på at han ville bli en Liverpool-spiller, og en av de beste spillerne i verden. Jeg var så sikker fordi jeg så hver dag hvor mange ulike ferdigheter han hadde, innleggene og pasningene hans. Han var en komplett back.

– Selvfølgelig er det fremdeles mye han må forbedre, men han har allerede hatt fantastiske sesonger. Han har vært en stjernespiller i de to siste sesongene. Trent er en god person, han er en lokal gutt og man kan se hvordan han nyter å spille for Liverpool, avslutter Lucas.

Fremtidig midtbanespiller?

Andy Robertson besøkte nylig podkasten til Peter Crouch, og der fortalte skotten om at lagkameratene fleiper om et eventuelt posisjonsbytte for Alexander-Arnold.

– Jeg mener Trent er den beste backen i verden. Det er vilt å tenke på at han kun er 21 år.

– Mange sier at han kan spille midtbane. Jeg vil ikke snakke for mye om det, fordi han elsker tanken på at han kan endre posisjon til midtbanen, sier Robertson med en spøkefull tone. 

– Hendo og de andre (midtbanespillerne) erter ham litt for akkurat det. Han har teknikken til det, rekkevidden, blikket, orienteringsevnen, så han kan klare det med tiden. 

– Det kan være at han vil vurdere et posisjonsbytte en eller annen gang, men jeg skjønner ikke hvorfor han skulle gjøre det når han er verdens beste i sin posisjon. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]