Troverdig kilde:Merseyside-derbyet ser ut til å få grønt lys for å spilles på Goodison Park

Everton og Liverpool ser ut til å få ønsket sitt om å spille den viktige kampen i hjemlige trakter.

8. jun 2020 kl 18.06 Jens Hapnes Rege

I en artikkel i Mirror skriver troverdige David Maddock at alt nå tyder på at Merseyside-derbyet spilles på Goodison Park. 

De to partene som avgjør saken, politiet på Merseyside og rådgiverne i distriktet, skal begge være enige om at kampen kan spilles på Evertons hjemmebane, og det er ventet at det kommer en bekreftelse når partene møtes førstkommende fredag. 

Upopulær ordfører

Flere har vært irriterte over antakelsene om at Liverpools supportere ville samlet seg rundt stadion under viktige kamper. Liverpools ordfører Joe Anderson, som er en Everton-supporter, uttrykte tidlig bekymring over at de røde naboene ikke ville følge regjeringens råd under lagets viktige kamper. 

Etter forsikringer fra politiet, og lovnader fra trenere og spillere i Liverpool om å sørge for å gi uttalelser som hindrer supportere fra å samles rundt stadion, har også ordføreren endret mening om saken. 

VIKTIG STEMME: Klopp har vært tydelig på at Liverpools supportere ikke vil samles utenfor stadion dersom han og spillerne sier tydelig ifra.

VIKTIG STEMME: Klopp har vært tydelig på at Liverpools supportere ikke vil samles utenfor stadion dersom han og spillerne sier tydelig ifra.

– Jeg ville ikke hatt noen motsigelser mot at kampen spilles på klubbenes hjemmebaner - både derbyet og Liverpools hjemmekamper på Anfield, skal ordfører Joe Anderson ha sagt ifølge artikkelen fra Mirror. 

Bedret situasjon

Mandag hadde britene den laveste økningen av døde av Korona-viruset siden landet ble stengt ned. 

– Vi er i en bedre posisjon enn for fire uker siden, og vi har fått ut meldingen om hvorfor det er så viktig at ingen samles på utsiden av eller i nærheten av stadioner. 

Også politiet skal være positive til at kampen kan spilles på hjemmebaner.

– Merseyside-politiet har gjort det klart at de støtter at derbyet kan spilles, og de vil være ansvarlige for å følge med utenfor stadion og opprettholde sosial distansering. 

Seier for klubbene og supporterne

Maddock skriver at det er en stor seier for de to klubbene, som har argumentert lidenskapelig om at deres supportere blir urettferdig fiendtliggjort, etter antakelser om at de vil samles i grupper på tross av råd fra myndighetene. 

– Vi har snakket med fans, og klubbene har gjort deres del og fått ut meldinger om at supportere må holde seg unna. Begge klubbene har gjort det klart, Jürgen Klopp har gjort det klart, sier ordfører Anderson avslutningsvis. 

En endelig avgjørelse skal tas på fredag, men begge klubbene skal være sikre på at kampen spilles på Goodison Park. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]