– Det var et par uker det var litt tungt å ikke vite om vi kom igang igjen

Dejan Lovren om livet i isolasjon grunnet koronapandemien.

8. jun 2020 kl 10.18 Einar Kvande

Den 20. mai var Liverpool-spillerne tilbake i trening på Melwood. Det var en stor lettelse for mange av spillerne å være tilbake i en tilnærmet normal hverdag.

– De to siste ukene før vi begynte å trene sammen igjen slet jeg litt, om jeg skal være ærlig. Det var vanskelig fordi vi visste ikke når vi ville starte opp igjen, forteller Dejan Lovren til Liverpoolfc.com.

– Det er så mange spørsmål som kverner i hodet. Du lurer på når alt vi bli normalt igjen. Men dette er en stor utfordring for deg selv, og viser at du bryr deg om laget ditt og livet ditt.

– Vi gjorde en strålende jobb mens vi var i isolasjon, og kom tilbake i god form. Vi har tatt noen fysiske tester, og resultatene fra dem sier mye om laget. Alle har respektert og fulgt treningsprogrammene vi har fått, og dette er viktig for laget.

– Dette handler om samhold, og vi klarte det. Vi har også fortsatt masse tid på oss. Nå har vi fotballskoene, håndkledene, ballen og utstyret i bilene våre. Så bilen ser nesten ut som en garderobe. Det er slik det er, og vi har akseptert det. Du kommer hjem og dusjer der, og du er ferdig med dagen. Vi spiller fotball. Det er hva det handler om. Vi liker å spille og liker å vinne.

Målet er å vinne alle kampene

Nå har Liverpool-spillerne fått vite at de skal spille sin første kamp etter koronapausen mot Everton søndag 21. juni. Det er noe Lovren virkelig ser frem til.

– Selv da vi ikke hadde noen dato å forholde oss til, var fokus rettet mot når vi skulle spille fotball igjen. Målet vårt har hele tiden vært å fullføre sesongen. Det handlet om å holde seg i form til vi fikk en dato, og være i god form når vi starter opp igjen. Vi skal klare dette, så vi kan si vi har gjort en god jobb. Det var målet helt fra begynnelsen av. Hele tiden mens vi har jobbet med styrkeøkter har dette vært fokus. 

– Vi må fortsatt vinne to kamper før vi kan kalle oss ligamestere. Men vi fokuserer på å vinne alle kampene vi skal spille. Det er hovedmålet vårt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]