Liverpool kan komme til å vinne ligaen uten at eierne er tilstede

Koronaregler stikker kjepper i hjulene for Fenway Sports Group.

8. jun 2020 kl 09.03 Einar Kvande

Dersom Arsenal slår Manchester City på Etihad onsdag 17. juni, har Liverpool muligheten til å sikre seg klubbens første ligamesterskap på 30 år når de spiller bortekamp mot Everton fire dager senere. Det blir i så fall uten Liverpools eiere på tribunene.

Nye koronaregler som gjelder fra i dag krever at personer som reiser inn til Storbritannia må isolere seg i 14 dager, slår The Times fast. Det betyr at Liverpools amerikanske eiere ikke vil ha mulighet til å være tilstede når Everton-kampen spilles den 21. juni, selv om de måtte ønske det.

Maksimalt 300 mennesker får være tilstede på hver av de 92 Premier League-kampene som gjenstår denne sesongen. Hver klubb kan ha ti personer fra eiere/ledelse tilstede.

Viktig møte flyttet fra mandag til fredag

Det er fortsatt ikke bestemt om Merseyside-derbyet skal spilles på Goodison Park eller en nøytral bane.

Liverpool bystres sikkerhetsrådgivningsgruppe skulle egentlig hatt møte i dag, men The Times melder at dette møtet er blitt utsatt til fredag.

Sikkerhetsrådgivningsgruppen vil komme med en innstilling om et sikkerhetssertifikat bør utstedes for Goodison Park eller ei. Smittespredningen har økt igjen i nordvest-England, og det er ventet at dette blir et tema som blir diskutert før avgjørelsen om arena tas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]