Borgermesteren ber om at Merseyside-derbyet spilles på Goodison Park

Joe Anderson vil ha kampene spilt i egen by.

7. jun 2020 kl 18.19 Arild Skjæveland

Neste uke skal det avgjøres hvor derbyet mellom Liverpool og Everton skal spilles. Det er satt opp et møte på mandag, der det skal diskuteres om kampen kan bli spilt på Goodison Park som opprinnelig satt opp - eller om den må flyttes til nøytral bane.

Mark Roberts, den nasjonale politisjefen med ansvar for fotball, har plukket ut kampen som en av høyrisiokampene som kanskje må flyttes til en annen by for å forhindre at det skal samles folkemengder utenfor stadion - men lokalt politi mener at de vil kunne håndtere alle kamper i byen under pandemien.

Borgermester Joe Anderson kaster seg nå inn i diskusjonen, og ber om at kampen blir spilt på Goodison.

– Vi er i en bedre posisjon nå enn det vi var for fire uker siden, og vi har fått formidlet hvorfor det er så viktig at ingen samles utenfor eller i nærheten av stadionene, sier Anderson til The Athletic

Tror supporterne holder seg unna

Det er ikke mange ukene siden Anderson uttalte seg kritisk til bruken av egne hjemmebaner, og ble kritisert av blant annet Liverpool FC. Nå har han skiftet mening.

– Vi har hatt muligheten til å snakke med supportere, og klubbene har gjort sin del for å få formidlet beskjeden til supporterne om at de må holde seg unna. Begge klubber har gjort det klart. Jürgen Klopp har gjort det klart, sier han videre.

BORGERMESTER: Joe Anderson ber om at kampen blir spilt på Goodison.

BORGERMESTER: Joe Anderson ber om at kampen blir spilt på Goodison.

– Jeg vil ikke protestere mot at kampene skal spilles på klubbens egne hjemmebaner, både derbyet og Liverpools kamper på Anfield, sier Anderson, som selv er blå.

Den blå naboen ønsker at kampen skal spilles på Goodison. Everton - Liverpool skal spilles om to uker - søndag 21. juni kl. 20.00 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]