Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

27. aug 2019 kl 20.33 Arild Skjæveland

Liverpool Football Clubs kontroversielle planer om å kreve merkevarerett for ordet «Liverpool» har møtt mye motstand fra lokale butikker og folk i byen.

Nå kaster også byrådsleder Joe Anderson seg på, og sier at han og byrådet vil gå mot LFC sitt ønske om å kreve retten til ordet Liverpool i kommersiell fotballsammenheng.

– Jeg mener at du ikke kan varemerke navnet på en by. Jeg setter pris på forholdet vårt med LFC, og vi vil hjelpe med å fjerne kopivarer - men vi vil også beskytte lokale bedrifter og vår merkevare, sier han til Liverpool Echo.

Har fått kritikk

Tidligere i sommer har Peter Moore vært i en rekke møter med lokale bedrifter, og med fotballklubben City of Liverpool FC. Klubbens daglige leder mener at LFC prøver å beskytte LFC mot storproduksjon av forfalskede og ikke-originale varer, og ikke er ute etter å gjøre det vanskelig for små bedrifter og klubber.

Den gang sa han at klubben aldri ville søke om monopol for bruk av ordet «Liverpool» - men at det handler om å få stoppet storproduksjonen av ikke-originale varer med klubbens navn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]