Jürgen Klopp har igjen snakket om parade når det er trygt– Jeg bryr meg ikke om andre mener vi er helt gale. Hva så?

Liverpools manager har planer om en skikkelig feiring når det er tillatt igjen - om laget hans vinner ligaen.

7. jun 2020 kl 13.01 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har allerede sagt at planen er en ny parade og feiring dersom laget hans vinner ligatittelen. Det kan skje allerede om to uker, og da vil det naturlig nok ikke bli noen fest - men når det er trygt igjen er planen absolutt at det skal skje.

Manageren har igjen snakket om hvordan det vil være å vinne ligaen i det som er et helt spesielt år.

– At du ikke kan feire på den måten du alltid har drømt om er ikke bra, og det forstår jeg. Jeg føler det på samme måte. Det er ikke sånn at ønsket mitt er å feire alene på stadion og så bare kjøre hjem, sier manageren i et intervju med tyske Sky.

– Det var ikke slik du tenkte, men det kan vi ikke endre på nå. Hvorfor skal vi gjøre et stort nummer ut av noe som ikke kan gjøres noe med?, spør han videre.

– Det kommer en dag når livet er tilbake til normalen. Når noen har funnet en vaksine eller om noen har funnet en løsning på problemet. Når ingen lenger smittes - den dagen vil komme en gang. Da har vi rett til å feire det vi ønsker den dagen.

– Hva så?

Dersom laget hans gjør jobben og vinner sin 19. ligatittel kommer Klopp og spillerne til å feire det på et eller annet tidspunkt - selv om det kan være langt frem i tid.

– Om det er i den 12. eller 13. runden av neste sesong og vi ønsker å feire, hvem skal stoppe det? Da har vi fortsatt troféet og kan kjøre rundt i byen og stå på en buss. Dersom noen mener at vi er helt gale, så bryr jeg meg ikke.

– Kan det fortsatt være en spesiell feiring? Uten tvil. Det vil være annerledes, men annerledes er noen ganger helt greit.

Heftig feiring i 2011

I 2011 ble Jürgen ligamester for første gang, da han ledet Borussia Dortmund til Bundesliga-tittelen. Da var det alt annet enn rolig feiring etterpå.

Tittelen kom i hans tredje sesong - og i Amazone Prime sin dokumentarserie om «der BVB» fortalte Liverpools manager om festen da ligamesterskapet ble sikret. Eller det lille han husker av det.

– Jeg var skikkelig full - noe som kan ha vært tydelig i noen intervjuer. Jeg husker ikke så mye, så det gir mening. Fra festen etter vi vant seriemesterskapet i 2011 husker jeg bare én ting – og jeg vet ikke om jeg har fortalt det til noen, forteller han i dokumentaren «Inside Borussia Dortmund».

– Jeg våknet opp på et lasteplan på en lastebil i en garasje, helt alene. Jeg husker det, men vet ingenting om hva som skjedde i timene før. Ingen spurte «hva er det med treneren?» eller noe. Jeg våknet opp, klatret ut av lastebilen og var i en stor fabrikkhall.

Men Klopp var ikke alene i fabrikkhallen.

– Så gikk jeg over hallen og så silhuetten til en mann. Jeg plystret, for jeg kan plystre ganske høyt, og la merke til at silhuetten satte ned farten, forteller han videre.

– Jeg ventet, og så «Aki» Watzke. Så «Aki» og jeg var de eneste menneskene på dette store området.

Aki er kallenavnet på Borussia Dortmunds daglige leder Hans-Joachim Watzke. 60 åringen, som har vært i klubben siden 2005 og fortsatt er daglig leder, bekrefter historien.

– Jürgen var ferdig. Han festet alltid hardest av alle. Han sa til meg: «Aki, jeg må komme meg bort herfra», så jeg sa «Jürgen, la oss komme oss ut».Vi prøvde lykken og begynte å gå frem til noen stoppet, men det var ikke så lett for byen var stengt av. Etter ti minutter eller noe stoppet en bil, så jeg hoppet ut i veien, sier Watzke.

SKIKKELIG FEIRING: Jürgen Klopp feirer ligamesterskapet sammen med Dortmunds supportere.

SKIKKELIG FEIRING: Jürgen Klopp feirer ligamesterskapet sammen med Dortmunds supportere.

Men det var ikke over der. Duoen måtte komme seg inn igjen til sentrum.

– Aki stoppet en gammel Mercedes i veien, og det var en tyrkisk mann i en stasjonsvogn. Aki sa «ta oss til den italienske restauranten» og han svarte «nei, jeg kjører dere ikke der». Aki tok hånden i lommen, finner 200 euro og sier, «det skal du», sier Klopp.

– Han ser pengene, sier ok. Aki sitter foran og jeg ligger bak. Jeg slo hodet mitt inn i siden av bilen, og var litt slitt, men hørte bare klukkelyder.

– «Hva er det som foregår?» tenkte jeg. Jeg trodde jeg drømte - men det gjorde jeg ikke. Bagasjerommet var fullt av kyllinger.

Klopp ble sluppet av hos familien inne i sentrum. Året etter tok han det mer med ro.

– Det andre året gikk det mye bedre, og jeg sørget for at jeg holdt et roligere tempo med drikkingen, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]