– Det er ikke perfekt. Selvsagt er det ikke perfekt. Men vi vil selv definere hva denne sesongen betyr for oss

Jürgen Klopp er opptatt av å få Liverpool over målstreken i Premier League, og karakteriserer sesongen som svært spesiell.

3. jun 2020 kl 16.51 Einar Kvande

– Det er fortsatt et stykke igjen. Vi ønsker å vinne alle kampene vi har igjen, og sikre oss det maksimale antall poeng vi kan ta. Det er målsettingen nå.

Det uttaler Jürgen Klopp i et intervju med The Anfield Wrap gjort via Zoom.

Den 17. juni starter Premier League opp igjen. Da vil det ha gått 101 dager siden ligaen ble midlertidig suspendert grunnet koronapandemien. Liverpool trenger to seiere til for å sikre seg ligamesterskapet, i en sesong der klubben allerede har hentet hjem UEFA Super Cup og VM-tittelen for klubblag.

– Jeg har aldri tenkt tanken på at i et år der vi kan bli ligamestere så skjer dette. Kanskje er dette vår skjebne på en måte, sier Klopp med referanse til pandemien. 

– Denne klubben har vært gjennom så mange vanskelige stunder opp gjennom årene. Det er fortsatt fullt mulig å fullføre denne sesongen sett fra et fotballperspektiv, slår Liverpool-manageren fast.

– Det er ikke perfekt. Selvsagt er det ikke perfekt. Men vi vil selv definere hva denne sesongen betyr for oss.

– Det fleste vil aldri glemme dette tøffe året

Klopp peker på hodet sitt, og deretter på hjertet sitt, før han sier:

– Vi bestemmer hva dette betyr for oss her og her.

– Vi skal feire denne sesongen sammen. Det er ikke lov og ikke mulig for øyeblikket, men vi vil feire den sammen på et passende tidspunkt. Vi vil vente og så samles vi millioner av mennesker for å feire. Om noen synes vi er litt sprø som gjør det, så kunne jeg ikke brydd meg mindre.

– Dersom vi vinner ligaen, vil det ha vært en helt utrolig reise etter alt som skjedde i fjor da vi tapte tittelen til Manchester City med ett poeng, og før det tapte vi Champions League-finalen mot Real Madrid i Kiev.

– Derfor vil et ligamesterskap føre til en helt eksepsjonell feiring. De fleste vil aldri glemme dette tøffe året. Vi har tid til å finne det riktige tidspunktet til å nyte dette sammen. Vi kan gi folk tre eller fire ukers varsel, og be alle være klare til å feire med oss.

– Da kan vi vise hvilken spesiell klubb vi er, og at vi ikke bryr oss om hva andre mener om oss. Dersom de sier at vi er litt gale, så får det bare være slik. Vi skal bare kose oss og ferie hva vi er, hvem vi er og det vi har vunnet. Det er min store drøm. Jeg kan nesten ikke vente. Jeg kan love dere at jeg skal gjøre alt som står i min makt for at vi skal ha en skikkelig parade, uansett når den vil bli.

– Dette kan bli en svært spesiell sesong, med eller uten Covid-19. Vi må bare sørge for at vi holder kursen vi har satt, for det blir ikke lenge før neste sesong starter heller, og vi må være klar for den også. Andre lag vil jobbe for å oppnå det vi har oppnådd, så vi må sørge for å gi oss selv en mulighet igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]