– Jeg vil spille hvor som helst dersom alternativet er at vi ikke får spille

Jürgen Klopp gleder seg til å endelig komme i gang igjen.

2. jun 2020 kl 12.03 Arild Skjæveland

13. mars ble Premier League-sesongen satt på hold. 20. juni vil med all sannsynlighet Liverpool være i gang igjen, etter en pause på tre måneder.

Jürgen Klopp har gjort et intervju med BBC Radio 5 Live, der han snakker om savnet av fotballen.

– Jeg har savnet det så utrolig mye, sier Klopp.

– Jeg vet at det ikke er det viktigste i verden, men det er lidenskapen min. Jeg håper at folk ser frem til det, for det gjør vi, sier han om oppstarten av Premier League igjen.

Ingen hjemmefordel

Denne uken skal det avgjøres om kamper må spilles på nøytrale baner, og Liverpool er den klubben som ser ut til å miste sjansen til hjemmekamper dersom det skjer.

– Vi vil ikke få hjelp fra supporterne, men det er det ingen lag som vil få, så hvor er fordelen? Uansett hvem vi spiller mot vil være i samme situasjon, og derfor er jeg ikke så bekymret for det, sier han.

– Vi har prøvd å simulere situasjonen med å trene på stadion for å bli vant med det. Dersom du ser til Tyskland, så har det ikke vært så mange hjemmeseire. Dersom alternativet er å ikke spille i det hele, så vil jeg spille hvor som helst. Jeg bryr meg ikke.

Endelig uthvilte spillere

Med en pause på over to måneder, har Liverpools spillere fått mer hvile enn de vanligvis får på sommeren med mesterskap og pre-season. Klopp forteller om spillere som ser bedre ut enn de gjorde etter sist sommerferie.

– Noen av dem er bedre enn de var etter sommerferien sist da de hadde kortere pause. Når vi starter, så vil vi hatt fire uker.

– Tre uker med trening der vi har nærkontakt, og det bør være nok. Det må være nok. Du vet aldri etter en sommerferie hvordan det vil bli når sesongen starter, og det er litt likt denne gang. Fra første kamp skal vi gi absolutt alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]