Begrensningene når det igjen skal spilles fotball på Premier League-stadionene

Maks 300 mennesker får være tilstede på stadionene.

3. jun 2020 kl 14.26 Arild Skjæveland

I dag er det to uker til det igjen skal spilles Premier League-fotball, når Manchester City-Arsenal og Aston Villa-Sheffield United skal spilles.

Liverpool vil først være i aksjon helgen etter, og det er så langt ikke klart når kampen mot Everton skal spilles.

Tirsdag kveld sendte Premier League ut det første utkastet til protokollen for engelske stadioner, og Daily Mail har fått et innsyn i dokumentet.  

Maks 300 mennesker på stadion

Forslaget er at hver klubb kun kan ha 20 spillere på stadion. Det er 18 i kamptroppen - 11 som skal spille og sju på benken, og ytterligere to som skal sitte klare dersom noe skulle skje på oppvarming.

Totalt vil det kunne være 12 fra hver klubbs støtteapparat - inkludert fysioterapeuter, klubblege og medisinsk støtteapparat.

Det kan kun være 10 direktører og ledere fra hver klubb tilstede.

Fra dommerstanden skal det være én dommer, to assistentdommere, en fjerdedommer og en dommer i reserve på tribunen. De som skal jobbe med VAR vil være plassert i egne rom i Stockley Park.

Fra TV-kanalen som har rettigheten til å produsere kampen vil det være plass til 98 mennesker inne på stadion, og 75 som kan jobbe utenfor. Vanligvis er det et tresifret antall mennesker som gjør den jobben, ifølge tabloidavisen.

Det vil kun være plass til 25 journalister fra den skrivende pressen på stadion, i tillegg til 15 fra radio. Fire av de plassene kan allerede være tatt av klubbens interne mediateam. Det er en stor nedgang fra det der på vanlige kamper, der det er vanlig med 60 journalister fra pressen på toppkamper.

Premier League Productions skal ha 23 mennesker i sving, og det skal være plass til 15 kommentaorer.

I tillegg skal det være plass til fire dopingkontrollører, seks speidere fra klubber som skal spille mot same motstander i nær fremtid, og to presseansvarlige fra hver klubb.

Premier League-klubbene skal stemme over forslaget på torsdagens møte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]