Premier League må fullføres på seks ukerLiverpool må tilbakebetale mest til TV-selskapene dersom de vinner tittelen

Og enda dyrere kan det bli.

3. jun 2020 kl 08.33 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene vil bli advart om at alle utsettelser vil koste dem dyrt. Rettighetshaverne vil kreve 35 millioner pund ekstra for hver uke som går etter 26. juli.

Det melder troverdige Matt Hughes i Daily Mail. På torsdagens møte vil klubbene diskutere flere endringer i «Project Restart», men de som sitter på bakbeina vil få beskjed om at de må gi seg og støtte planen om at sesongen fullføres på seks uker mellom 17. juni og 26. juli - ellers blir det enda dyrere.

Allerede har Premier League sagt seg villig til å betale tilbake 330 millioner pund i TV-penger til rettighetshaverne i England og utlandet, selv om sesongen fullføres. Summen vil bli mye høyere dersom det blir ytterligere utsettelser. For hver uke som går vil summen stige.

Liverpool må betale mest

Denne delen av TV-pengene utbetales etter sluttplassering på tabellen, og derfor kommer Liverpool til å måtte betale mest tilbake av TV-pengene.

For Liverpools del skal det være snakk om 24,5 millioner pund dersom de vinner tittelen. Norwich, som ligger helt sist, må tilbakebetale 7,1 millioner pund. I snitt skal Premier League-klubbene betale tilbake 15,7 millioner, men snittet for topp seks-lagene er nærmere 20 millioner pund.

223 av millionene skal gå til rettighetshaverne i Storbritannia, mens 107 millioner går til TV-selskaper i utlandet.

Dersom sesongen ikke kan spilles, er summen hele 762 millioner pund - men nå ser det heldigvis ut som en kommer i gang igjen om to uker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]