Klopp om forholdet til spillerne og supporterne

Jürgen Klopp forteller hvordan forholdet til spillerne har endret seg i løpet av årene i Liverpool.

5. jun 2020 kl 15.26 Einar Kvande

Liverpool har vunnet både Champions League, UEFA Super Cup og klubb-VM i løpet av det siste drøye året, men Jürgen Klopp hevder hardnakket at suksessen ikke har forandret ham eller hans forhold til spillerne.

– Suksess forandrer ikke mitt forhold til spillerne. Det er tiden vi tilbringer sammen som forandrer det, uttaler Klopp i et intervju med Western Union gjengitt av Liverpoolfc.com.

– Til å begynne med kjente jeg dem ikke. Jeg stolte på dem, fordi de er fotballspillere, og jeg mener jeg vet hvordan fotballspillere er etter 20 år i bransjen. De har strenge regler å forholde seg til, og slike ting, men nå jobber vi sammen på en annen måte enn vi gjorde tidligere. Men jeg er fortsatt klar på hvordan jeg vil ha det.

– Uten disiplin kommer du ingen vei i idrett. Det er ikke mulig. Derfor er det så viktig at vi fortsatt har regler og slike ting. Men nå er det mye enklere for spillerne å respektere reglene, for de ser at de er fullstendig logiske nå. De skjønner hvorfor vi har disse reglene.

– Så, nei, forholdet vårt blir ikke forandret på grunn av suksess, men det endrer seg på grunn av at vi har tilbrakt så mye tid sammen. Det er sikkert. Og det er veldig fint. 

Sterke bånd til supporterne

Det er ikke bare til Liverpool-spillerne at manageren har knyttet sterke bånd. Det samme gjelder i forhold til klubbens supportere.

– Jeg får ofte øyekontakt med supporterne når jeg jubler. Når jeg snur meg og ser noen inn i øynene, så ser jeg at de føler mye av det samme som jeg gjør. Det betyr alt for meg. Jeg var som dem da jeg var guttunge.

– Jeg vet at fotball ikke er så viktig, men jeg glemmer det fullstendig når det spilles kamper. Dersom vi er tilstede på en fotballkamp, så kjenner vi alle følelsen. Du glemmer alt rundt deg, noe jeg mener er lov. Det skjer ikke så ofte, men det er lov i disse 95 minuttene.

– Vi har et veldig sterkt bånd til hverandre. Supporterne skaper den beste stemningen som finnes. Det gir meg mye å se hva våre prestasjoner betyr for andre mennesker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]