Ligaen kan være avgjort før Liverpool møter Manchester City 2. juli

Liverpool-supporterne håper at laget deres vinner ligaen så raskt som mulig.

5. jun 2020 kl 14.21 Einar Kvande

Liverpool trenger i utgangspunktet seks poeng til for å vinne Premier League. Seier over Everton og Crystal Palace i de to neste kampene betyr i så fall at Liverpool kan feire ligamesterskapet på Anfield en times tid før midnatt onsdag 24. juni, uavhengig av hva Manchester City gjør i sine to kamper før den tid.

Men Liverpool kan potensielt vinne ligaen også før den tid, dersom de slår Everton i Merseyside-derbyet søndag 21. juni. For at det skal skje må Manchester City tape hjemmekampen mot Arsenal på Etihad onsdag 17. juni.

Dersom City spiller uavgjort mot Arsenal trenger Liverpool fire poeng fra kampene mot Everton og Crystal Palace for å bli kåret som ligamestere etter Palace-kampen den 24. juni.

Liverpool er for øyeblikket 25 poeng foran Manchester City på tabellen. City har rekorden for størst seiersmargin i Premier League, da de kom 19 poeng foran Manchester United i 2017/18.

Dersom City slår Arsenal og Liverpool slår Everton, vil Liverpool vinne ligaen om de slår Palace i neste kamp. 

Liverpool kan vinne ligaen på en dag de selv ikke spiller kamp

Men det er også en mulighet for at ligaen blir avgjort på en dag Liverpool ikke spiller kamp. Burnley gjester nemlig Manchester City mandag 22. juni, og dersom Lancashire-klubben får med seg poeng fra Etihad kan jobben være gjort for Liverpool. Dette avhenger selvsagt av hvor mange poeng Liverpool og City tar i sin første kamp etter restarten.

Om ingenting er avgjort etter Palace-kampen har Liverpool muligheten til å avgjøre ligaen i toppoppgjøret mot Manchester City torsdag 2. juli. Men før den tid har City også en bortekamp mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag 25.juni. Så der har du enda en dato der Liverpool potensielt kan vinne ligaen uten å spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]