Klopp ringte Werner og fortalte at Liverpool ikke kom til å kjøpe ham

Engelske medier slår fast at det kun er finansielle årsaker til at Liverpool ikke fulgte opp sin interesse for Timo Werner.

5. jun 2020 kl 11.29 Einar Kvande

Liverpool har lenge blitt linket til RB Leipzig-spissen Timo Werner, men David Maddock i Mirror slår fast at det var uaktuelt for FSG å innfri utkjøpsklausulen på 60 millioner euro i sommer.

Maddock melder at Liverpool har tatt et klart standpunkt når det gjelder å bruke penger på transfermarkedet i sommer. Anfield-klubben har store faste kostnader i forbindelse med at alle toppspillerne deres er på dyre langtidskontrakter, og samtidig opplever klubben en alvorlig inntektssvikt som følge av koronapandemien. Derfor har Liverpool FC lite penger å bruke på spillere i sommer.

Ettersom de fleste klubber i Europa er i samme situasjon, blir det også vanskelig å skaffe penger til spillerkjøp gjennom spillersalg i det kommende transfervinduet.

De velinformerte journalistene hos The Athletic skriver det samme. Det er kun økonomiske årsaker til at Liverpool ikke gikk for Werner. FSG tar ikke penger ut av Liverpool, men de amerikanske eierne forventer at klubben ikke bruker mer enn den tjener. Etter at koronapandemien brøt ut og stoppet fotballen var beskjeden fra toppene på Anfield klar: Det blir ingen store spillerkjøp i det kommende transfervinduet.

Liverpool har lønnsutgifter på 310 millioner pund i året, og da klubben gjorde helomvending etter først å ha permittert stab i april, advarte daglig leder Peter Moore mot økonomiske tap man ikke har sett maken til tidligere, som en følge av pandemien.

For mye penger for en backup-spiller

Da The Athletic tok kontakt med Liverpool, insisterte Anfield-klubben på at det ikke var økonomiske årsaker som gjorde at de ikke fulgte opp interessen for Werner. Dette tar imidlertid The Athletic med en stor klype salt, og poengterer at 60 millioner euro ville ha vært et enormt utlegg for en spiller som ville ha startet sin Anfield-karriere som innbytter. Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah er alle på toppen av sine karrierer, og ville ha vært mer eller mindre fast på laget, lyder argumentasjonen.

The Athletic hevder at Jürgen Klopps plan ville ha vært å gradvis kjøre Werner inn på laget rundt januar 2021, da både Mané og Salah ville ha vært opptatt med Afrikamesterskapet i seks uker. Men den turneringen blir nå sannsynligvis flyttet til 2022 som en følge av koronapandemien. Dermed var ikke behovet så stort lenger for en så dyr bakup-spiller som Timo Werner.

Det er mindre enn tre uker siden Timo Werner var fast bestemt på å vente på Liverpool, skriver The Athletic. Jürgen Klopp hadde overbevist ham om at Anfield var stedet å fortsette karrieren, i løpet av to møter og en rekke WhatsApp-samtaler.

Store deler av denne sesongen har plan A for Werner vært å gå til Liverpool, mens plan B var å bli værende i RB Leipzig i en sesong til. Med en utkjøpsklausul som utløper 15. juni ble imidlertid spilleren mer og mer rastløs og usikker. Han ønsket å vite hvor han skulle spille neste sesong før Bundesligaen ble ferdigspilt i sommer. Han ønsket å se på hus på Merseyside, og dra på ferie med fremtiden i boks. Han ønsket ingen gjentagelse av sommeren i fjor, hvor han tok avskjed med lagkameratene i RB Leipzig for å skrive under for Bayern München, men så kollapset avtalen.

Werner ga derfor Liverpool en separat frist for å innfri utkjøpsklausulen. Klopp forhørte seg med Fenway Sports Group, og ringte deretter Werner og forklarte at det ikke ville bli noen overgang i sommer. Kilder har fortalt The Athletic at Liverpool-manageren insisterte på at det kun var økonomiske årsaker til dette. Werner aksepterte forklaringen, og har fortsatt et godt forhold til Klopp.

Chelsea hadde ingen reservasjoner

At Liverpools interesse for Werner kjølnet åpnet døren for andre, og tyskerens representanter startet samtaler med Manchester United og Chelsea. Ole Gunnar Solskjær møtte spissen i Berlin i februar, kort tid før et møte med Klopp. United var imidlertid kun villige til å innfri utkjøpsklausulen om de fant en kjøper for Paul Pogba.

Chelsea hadde ingen slike reservasjoner, og indikerte at de ville innfri utkjøpsklausulen. Frank Lampard ringte Werner og forklarte spilleren hvordan han ville passe inn i hans planer for fremtiden. Lampard skal ha hatt to lange telefonsamtaler med Werner, og spissen ble gradvis overbevist om å slutte seg til Lampards unge tropp.

At Chelsea ser ut til å lykkes med å få tak i spissen skyldes at de agerte raskt da muligheten åpnet seg, i tillegg til Roman Abramovich sin villighet til å bruke penger i et marked der andre klubber ikke tørr å bruke penger. The Athletic skriver at Chelsea kommer til å fullføre overgangen til en pris av 60 millioner euro i neste uke.

RB Leipzig ba Werner om å dra i sommer

RB Leipzig støttet opprinnelig Werners plan om å enten skrive under for Liverpool eller bli i den tyske klubben ett år til, men de hadde i bakhodet at utkjøpsklausulen ville gå ned til 40 millioner euro neste sommer, og 25 millioner euro i 2022. Finansielt fair play har imidlertid blitt en større bekymring også for RB Leipzig de siste ukene, og ifølge The Athletic skal Bundesligaklubben ha forklart dette til spilleren. Werner forstod da at han måtte forlate RB Leipzig i sommer, for klubbens skyld.

The Athletic skriver at Werner formelt ble enig om å skrive under for Chelsea torsdag ettermiddag, og nyheten ble lekket til pressen kort tid etter. Antonio Rudiger, som har spilt sammen med Werner i Stuttgart og på landeslaget, skal ha vært en viktig mann i arbeidet med å overtale Werner om å komme til Stamford Bridge.

The Athletic skriver at alle parter nå forventer at avtalen blir fullført i neste uke. Det er kun noen små detaljer som gjenstår før alt er i boks. En av disse detaljene er at klubbene må bli enige om en betalingsplan. Det antydes at 2/3 av overgangssummen vil bli betalt i dette overgangsvinduet, og resten i januar. En annen detalj er kontraktens lengde. Chelsea ønsker minst en femårskontrakt. Werners lønn vil øke år for år, og vil ifølge The Athletic være i regionen ni millioner pund i året over kontraktens løp, noe som gir et snitt på litt over 170 000 pund i uken. I tillegg kommer bonuser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]