Liverpool prioriterer å bruke pengene på nye kontrakter til Alisson Becker og Virgil van Dijk fremfor å gå for Timo Werner

Liverpool planlegger å tilby nye kontrakter til Alisson Becker og Virgil van Dijk.

5. jun 2020 kl 08.31 Einar Kvande

The Independent melder at Liverpool fokuserer på å få Virgil van Dijk og Alisson Becker til å signere nye langtidskontrakter, heller enn å sikre seg Timo Werner. Tyskeren synes derfor å være på vei til Chelsea isteden.

Liverpool hadde planer om å signere den tyske landslagsspilleren i sommer, men så kom koronapandemien og veltet de planene. Anfield-klubben ønsker ikke å betale utkjøpsklausulen på 49 millioner pund med de usikre økonomiske fremtidsutsiktene som pandemien har ført med seg.

Nå har Chelsea sagt seg villige til å innfri utkjøpsklausulen i Werners RB Leipzig-kontrakt, og Stamford Bridge-klubben skal ha tilbudt spissen en ukelønn på 200 000 pund i en pakke verdt rundt ti millioner pund over fem sesonger. Chelsea vil også betale tolv millioner pund til Werners agentfirma, ifølge Independent.

Karlheinz Forster, som er spillerens representant, skal ha hatt samtaler med Leipzig-ledelsen på torsdag, og informert dem om at Chelsea er villige til å innfri utkjøpsklausulen. Werner skal ha blitt lokket av at han vil få mer spilletid i Chelsea enn i Liverpool, og skal ha blitt imponert over Frank Lampards visjon om å gjenoppbygge klubben, hvor den tyske landslagsspilleren nå er tiltenkt en sentral rolle.

TIL CHELSEA: Timo Werner ser ut til å ende opp på Stamford Bridge.

TIL CHELSEA: Timo Werner ser ut til å ende opp på Stamford Bridge.

Velger å bruke pengene annerledes

Liverpool har fortsatt muligheten til å kapre overgangen ved å betale utkjøpsklausulen som 24-åringen har i kontrakten med Bundesliga-klubben, men journalistene som følger Liverpool tettest synes å være enige om at det ikke kommer til å skje.

Anfield-klubben velger heller å bruke pengene på å belønne spillere de allerede har i troppen. Spillere som var med på å vinne klubben Champions League-trofeet i fjor, og som nå bare er to seiere unna klubbens første ligamesterskap på 30 år.

Van Dijk har vært klippen i Liverpools midtforsvar siden han kom til Anfield-klubben i januar 2018. Han har kontrakt frem til juni 2023, og nederlenderen vil ny bli tilbudt en ny langtidskontrakt med bedre betingelser.

Målvakt Alisson har kontrakt til 2024, og også han vil bli tilbudt en ny og bedre avtale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]