Klopp forklarer hvorfor Liverpool ikke kjøper Werner– Vi kan ikke diskutere lønnskutt og kjøpe en spiller for 50-60 millioner pund

Jürgen Klopp snakker ut.

6. jun 2020 kl 21.43 Arild Skjæveland

Alle forventet at Timo Werner skulle bli Liverpool-spiller. Det kommer ikke til å skje, og den tyske landslagsspissen kommer til å signere for Chelsea, som er villig til å betale utkjøpsklausulen hans i RB Leipzig.

Jürgen Klopp var lørdag kveld på tyske Sky, og snakket om overgangen alle forventet, men som ikke blir noe av.

– Det er mange gode spillere på denne planeten. Timo Werner er en stor spiller, Kai Havertz er en stor spiller. Det må være riktig tid og riktig mulighet - alt må stemme, sier Klopp i intervjuet

– For seks-sju uker siden visste vi ikke om vi kunne spille igjen i år. Dersom vi ikke hadde spilt andre halvdel av sesongen, ville vi tenkt «ok, når kan du egentlig spille fotball igjen?». Nå starter alt på riktig måte.

– Vi later som at alt har ordnet seg, men det har det ikke. Alt må vi se an. Vi kan ikke late som at alt kommer til å bli bra i fremtiden, sier Klopp.

Finansielle grunner

Klopp bekrefter at det er finansielle grunner til at Liverpool ikke kommer til å kjøpe Werner.

– Det er allslags rykter i England om hvem Manchester United og Chelsea skal kjøpe. Det er ganske stille her med Liverpool for øyeblikket, kan du trygt si. Dersom du vil ta det alvorlig og drive en bedrift, er du avhengig av inntekter, og vi aner ikke hvor mye vi vil tjene. Spesielt siden vi ikke vet når vi kan spille foran tilskuere igjen, sier Klopp.

– Uten supportere må vi tilbakebetale sesongbilletter, og trolig gå uten å selge billetter neste år. Minst i 10-15 kamper. VIP-plassene vil ikke være fulle, og billettene blir ikke solgt. Det vil ha en innvirkning på alle våre partnere, og ting vil se annerledes ut, sier han videre.

Han mener det ville vært uforsvarlig å kjøpe en så dyr spiller i en tid der kostnadene må kuttes.

– Det å diskutere lønnskutt med spillere, og samtidig kjøpe en spiller til 50-60 millioner pund… Da må vi kunne forklare det, avslutter Liverpool-manageren.

Klopp skal selv ha ringt Werner og fortalt at klubben ikke kom til å kjøpe ham. De to skal fortsatt ha et godt forhold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]