Totalpakken Timo Werner koster nesten 100 millioner pund. Det vil ikke LFC bruke på én spiller i dagens situasjon

Mange er skuffet over at Timo Werner likevel ikke blir Liverpool-spiller.

6. jun 2020 kl 09.03 Arild Skjæveland

Timo Werner ville til Liverpool, og det var en spiller Jürgen Klopp ønsket seg. De hadde møte via videokonferanse rundt påsketider, og spilleren var overbevist. Det er en spiller som har blitt linket til LFC i årevis.

Korona-pandemien vil få store følger for klubbenes økonomi, og allerede tidlig i april ble det rapportert at Liverpool hadde satt alle transfers på hold. Ingen vet enda hvordan markedet vil utvikle seg. Ifølge The Times-journalist Paul Joyce, som er en av de best informerte når det kommer til Liverpool, kjølnet da interessen. 

Werner har nå blitt enig med Chelsea om en femårskontrakt, og London-klubben har sagt seg villig til å betale utkjøpsklausulen på 53,5 millioner pund. Summen vil bli £49 millioner dersom RB Leipzig ikke kvalifiserer seg til neste års Champions League.

Pakke på 100 millioner pund

Avtalen mellom Werner og Chelsea skal ha blitt fullført i et 20 minutter langt møte torsdag ettermiddag, og ifølge The Times har Frank Lampard nesten daglig vært i kontakt med spissen på telefon.

I Liverpool ville Werner trolig ha kommet til en klubb der angrepet er lagets sterkeste lagdel, og han ville måtte kjempet seg foran en av Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané i køen for å få fast plass på laget.

Med usikkerheten med økonomi og hvordan overgangsmarkedet utvikler seg, ville ikke Liverpool forplikte seg til å bruke nesten 100 millioner pund på én spiller, med overgangssum og lukrativ kontrakt. I Chelsea vil han få betalt 200.000 pund i uken.

Situasjonen er også annerledes for Chelsea, som ikke kunne handle spillere i fjor sommer, og som ikke kjøpte i januar. I samme periode ble Eden Hazard solgt til Chelsea for 89 millioner pund, og Alvaro Morata vil bringe inn 48 millioner pund når overgangen til Atletico Madrid blir fullført 1. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]