Chelsea ville kjøpe Werner i januar. Møtte spilleren i februar

Liverpool lå lenge an til sikre seg Timo Werner.

5. jun 2020 kl 20.38 Arild Skjæveland

Det er ikke mange uker siden alle forventer at Timo Werner skulle bli Liverpool-spiller. Spissen selv var overbevist om at karrieren skulle fortsette på Merseyside, og Jürgen Klopp er veldig begeistret for spilleren.

Slik skulle det ikke gå. Ifølge The Athletic ringte Jürgen til Werner for å informere ham om at Liverpool ikke kom til å betale utkjøpsklausulen, og det åpnet døren for Chelsea, som ikke kunne kjøpe spillere i fjor sommer, og som var klare for å betale utkjøpsklausulen på 53 millioner pund.

Ifølge rapporter i Tyskland er det nå bare papirarbeid som gjenstår før 24-åringen blir Chelsea-spiller.

Jobbet lenge med å skaffe seg Werner

Matt Law i The Telegraph melder at Chelsea har jobbet med å sikre seg spilleren helt siden vinterpausen i februar. Da skal Frank Lampard og Petr Cech ha besøkt Werner og hans familie, og lagt frem planene sine for hvordan han skal passe inn i Lampards Chelsea.

Partene skal ha holdt kontakten, og Werners familie og agent Karlheinz Forster skal ha blitt imponert over Chelsea. Allerede i januar forsøkte Chelsea seg, men da ville ikke Werner forlate RB Leipzig.

Chelsea har allerede sikret seg Hakim Ziyech fra Ajax denne sommeren, og mye tyder på at også Ben Chilwell fra Leicester skal komme.

Liverpool har nå høyere lønnsutgifter

Mye har skjedd de siste årene, og Liverpools lønnsutgifter har nesten doblet seg på de snart fem årene Klopp har vært manager.

Twitter-brukeren Christoffer Johansen, som har god oversikt når det kommer til slike ting, har hentet frem en oversikt med tall fra The Guardian.

Tallene viser at Chelseas lønnsutgifter i 2015 var på 217 millioner pund - 51 millioner mer enn Liverpools 166 millioner pund. Nå, fem år senere, betaler Liverpool 310 millioner pund ut i lønninger. Det er 22 millioner pund mer enn Chelseas £288 millioner.

Liverpool har flere av sine største profiler på kontrakter der mye er knyttet opp til heftige prestasjonsklausuler. Når laget har suksess på banen, slik en har hatt de siste årene, blir det også dyrt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]