– Båndet til eierne er sterkt

Jürgen Klopp snakker om sine eiere og sin kaptein i eksklusivt intervju.

6. aug 2018 kl 19.57 Johannes Steen

Da klubben var på tur i USA i sommer besøkte Jürgen Klopp FSGs hovedkvarter i Boston for første gang. Det var nesten tre år etter tyskerens første møte med eierne.

Den gangen satt klopp i over seks timer med Tom Henry & co og la ut om sin visjon for Liverpool Football Club. Siden det har forholdet til eierne bare blitt bedre og bedre, skal man tro Jürgen Klopp.

– Båndet til eierne er sterkt. Det har vært der siden første øyeblikk, men det har vokst på en sunn måte, forteller Jürgen Klopp til LiverpoolEcho.

– Sportslig ber vi aldri om urealistiske ting. Det er ikke sånn at vi sier: «Om vi ikke får dette, så kan vi ikke gjøre det». Jeg har alltid visst hva vi kan gjøre og de mulighetene vi har. Det har aldri vært grunn til å klage.

Mannen som fungerer som bindeleddet mellom FSG og Liverpool er FSG-president Mike Gordon. Han har spilt store roller i flere av Liverpools overganger de siste årene.

– John og Tom er våre eiere de også, men Mike er min person. Han er vår mann, i FSG er han LFC-mannen. Han gjør en fantastisk jobb og har et stort hjerte for Liverpool. Han elsker klubben og vil det beste for den – det er sannheten.

– Vi liker å jobbe sammen, Mike Gordon, Michael Edwards og jeg. Det er et sunt forhold, sier Klopp om Gordon og sportsdirektøren.

– Trenger spillere som Henderson og Milner

Jordan Henderson, som søndag kom tilbake etter VM-ferien, går inn i sin fjerde sesong som Liverpool-kaptein. Mange har spurt seg om det er plass til engelskmannen på midtbanen etter Naby Keita og Fabinhos ankomst, men Klopp insisterer på at Henderson er viktig for laget.

– Hendo er så viktig for oss, ikke bare som spiller, men også som person og som leder. Du trenger slike spillere som Hendo og Millie (James Milner) for å skape den spesielle lagånden i troppen, ellers virker det ikke.

– Det er ingen tvil om Henderson. Jeg trengte ikke er siste bevis i VM eller i forrige sesong.

Fra å være vant til en mer offensiv rolle, har Henderson blitt vanlig å se som den dypeste midtbanespilleren hos Liverpool.

– Han var nødt til å lære det som var en ny posisjon for ham. Jeg husker fortsatt Burnley-kampen (Turf Moor i august 2016) da vi tapte 2-0 med 80% ballbesittelse.

– Henderson var involvert i det første målet med et press på ballen han ikke vant. En av tingene jeg ble spurt mest om etter kampen var om han virkelig kunne spille som en nummer seks. Jeg sa: «Ja, han kan og han skal». Han var nødt til å lære og han måtte forbedre seg, og det er nøyaktig hva han gjorde.

VERDSATT:
VERDSATT:  Jürgen Klopp verdsetter arbeidshester som Henderson og Milner. Her fra kampen på Turf Moor i 2016

– Han kan fortsatt spille som åtteren, vi kan spille noen kamper med en dobbel seks, Fabinho kan spille som åtter eller hva som helst, alt det er mulig.

– Dersom ting var fastsatt med bare en startoppstilling og alle de andre bare var nødvendige når de andre var ute, ville det vært feil måte og vi ville ikke hatt en sjanse.

Glad for bredere tropp

– Det vi har prøvde å gjøre dette transfervinduet er å få en bredere stall, bredere kvalitet, sier Klopp.

– Kanskje i august og september før Champions League starter, før Ligacupen starter, vil en eller to spillere kanskje tenke at de ikke spiller nok, men etter det vil vi trenge de alle konstant.

– Dersom du har spilt 40 kamper på slutten av sesongen ville det være brilliant, ikke 50. De fleste guttene spilte sannsynligvis rundt 50 kamper forrige sesong, men 43 eller 44 ville være perfekt.

– Da kan du holde nivået skikkelig høyt. Jeg er fullstendig fornøyd med valgene jeg har i troppen og Jordan vil spille en veldig viktig rolle, fastslår manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]