– Må behandle hver kamp som en finale

Jürgen Klopp ønsker ikke å fokusere på Manchester City.

6. aug 2018 kl 17.50 Johannes Steen

Forrige sesong var en god for Liverpool FC, med finale i Champions League og den viktige fjerdeplassen i ligaen. Gapet opp til ligavinner Manchester City var likevel stort, med hele 25 poeng. Kan man tette luka denne sesongen?

– Jeg vet ikke, men det er en jobb å gjøre. Det gir ikke mening å tenke på de andre lagene i ligaen. Vi mistet ikke poengene mot City, vi mistet poengene mot alle de andre lagene, sier Klopp til James Pearce i LiverpoolEcho.

– Vi begynner ikke å jage de før sesongen har startet og tenker: «Åh, om de vinner og vi spiller uavgjort i andre ligarunde, så er det over». Det ville ikke gitt mening.

– Vi er nødt til å være hundre prosent fokuserte på oss selv og behandle hver kamp som en finale. Uansett om det er en helgefinale eller en midtukefinale, la oss spille med alt vi har, sluttsignalet går, bedømme den, analysere den, neste kamp. Det er hvordan en sesong skal være.

– I et positivt moment kan du komme inn i en slik flyt som City hadde i fjor. Vi måtte sloss mye mer for poengene våre enn de måtte. Men de kjempet de også – de hadde mange 2–1-resultat med sene vinnermål og denslags.

– Å spille fotball er veldig viktig, men å kjempe for resultatene er mer viktig. Det er det vi er nødt til å vise hele tiden, lidenskapen for å sloss om resultatet. Først og fremst, vær beredt på å kjempe.

– Det er ikke ideelt

Med VM denne sommeren har Klopp gjennom pre-season måttet se viktige spillere komme tilbake på ulike tidspunkt, gjerne lenge etter at pre-season startet for de andre. Først i dag, mandag, er siste spiller Dejan Lovren tilbake.

– Alle managere har hatt det samme problemet, noen mer, andre mindre. Det er problemet. De kommer tilbake, ja de ser skarpe ut nå, bra jobbet, men skal de se skarpe ut nå eller om tre eller fire uker? Du har sett alle kampene. De har alle hatt topper og bunner, noe som er normalt i pre-season, sier Klopp.

Vi gjør det beste utav det. Det er mye større problemer i verden enn det vi har.Jürgen Klopp

– Disse spillerne må vi behandle annerledes ettersom vi nærmer oss den første kampen. Det er alltid denne typen miks. Det er ikke ideelt, men det er situasjonen. Om du spurte managerene i verden om de ønsket å forandre på det, ville alle umiddelbart sagt: «ja, hundre prosent».

Nylig var troppen samlet på en femdagers treningsleir i Evian i Frankrike. En intens samling med flere økter om dagen, men en nødvendighet for å få sammenspilt laget i ro og mak.

– Vi ønsker å ha alle spillerne samlet for en seksukers pre-season. En to-ukers camp som i Evian, bare trening, på syklene dit og tilbake, tre økter, to økter, en økt, en halv dag av. Det hadde vært perfekt. Da ville fotballen vært på et annet nivå. Det ville blitt raskere og sterkere teknisk, men istedenfor er vi alle samlet bare for den siste uken før vi spiller.

– Vi gjør det beste utav det. Det er mye større problemer i verden enn det vi har. Så langt er jeg fornøyd med hva vi har gjort og hvordan det har løst seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]