Samme stopperpar i ligaåpningen som mot Napoli?

Skader og en sen retur på Dejan Lovren gjør at Liverpool er litt tynt besatt på stopperplassene foran ligaåpningen mot West Ham.

6. aug 2018 kl 10.22 Einar Kvande

Virgil van Dijk var den eneste utespilleren på Liverpools lag som spilte hele treningskampen mot Napoli lørdag kveld. Det sier i grunnen mye om Liverpools stoppersituasjon foran den siste treningskampen mot Torino tirsdag kveld og ligaåpningen mot West Ham på søndag.

Det blir viktig for Jürgen Klopp og Liverpool å unngå skader på Van Dijk og hans stopperpartner i startoppstillingen Napoli, Joe Gomez, denne uken. Duoen er sannsynligvis tiltenkt å utgjøre midtforsvaret også mot West Ham.

I bakhånd har Klopp i praksis kun den unge og uprøvde, i offisiell sammenheng, Nathaniel Phillips. Han kom inn og fikk spille det siste drøye kvarteret mot Napoli som erstatter for Gomez.

Skader

Både Joël Matip og Ragnar Klavan sliter med skader, og gikk derfor glipp av nedsablingen av Napoli. Matip har et hofteproblem som også kan komme til å holde ham utenfor ligapremieren. Klavan sliter med en strekk i en hamstringmuskel. Begge regnes som tvilsomme til treningskampen mot Torino i morgen kveld.

– Vi får bare vente å se med Joël. Klavans skade er ikke så veldig alvorlig, men jeg er forsatt usikker på om tirsdagen kommer for tidlig eller ei, siteres Jürgen Klopp av Liverpool Echo.

– Kanskje gjør vi noe magisk med formasjonen vår på tirsdag. Jeg vet ikke hvordan vi kommer til å løse dette ennå, legger han til.

Preseason for Lovren

Dejan Lovren vil være tilbake på treningsfeltet igjen i dag, etter at han fikk forlenget sin ferie på grunn av Kroatias gode innsats i VM. Klopp innrømmer at den første kampen, mot The Hammers, nok kommer for tidlig for at kroaten vil bli innlemmet i startoppstillingen.

– Dejan har ikke trent med oss ennå. Han vil trolig ikke spille på tirsdag, og det blir vanskelig å inkludere ham på søndag også. De to første ligakampene kommer under det som er preseason for spillerne som deltok i VM, konkluderer han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]