Håper å stoppe en bekymringsfull trend

Forsvaret var ikke like sikkert i ukene før koronapandemien stoppet fotballen.

8. jun 2020 kl 08.27 Einar Kvande

Liverpool Echo påpeker en bekymringsfull trend i Liverpool-forsvaret i ukene før koronapandemien satte en stopper for fotballen på de britiske øyer i begynnelsen av mars.

I de tre siste ligakampene før det ble en pause på over tre måneder i ligaspillet lå ligalederen under på ett eller annet tidspunkt i kampene.

Bournemouth tok ledelsen ved Callum Wilson etter bare ni minutters spill på Anfield, før Mohamed Salah og Sadio Mané sørget for Liverpool-seier. Før det vant Watford 3-0 på Vicarage Road, mens West Ham snudde 0-1 til 2-1 i sin favør, før Salah og Mané nok engang sørget for seier til de røde på Anfield.

Har holdt nullen i de tre siste bortekampene mot Everton

Før det hadde ligalederen spilt 15 strake kamper uten å ligge under i det heletatt. Jürgen Klopps mannskap har ikke ligget under i fire ligakamper på rad siden mot slutten av 2015/16-sesongen. Derfor var nok disse tallene noe som bekymret manager Klopp, og han vil sikkert ha adressert problemet i løpet av fotballpausen som pandemien skapte.

Nå er det under to uker før Liverpool skal i aksjon igjen. Fortsatt vites det ikke som bortekampen mot Everton blir spilt på Goodison Park, men de røde har i alle fall en solid statistikk å vise til i bortekampene mot den blå naboen. Everton har fått sendt avgårde bare 19 avslutninger i løpet av de tre siste kampene mot Liverpool på Goodison, og Klopps mannskap har holdt nullen i alle tre.