Tåler sammenligning med de beste i Europa

Liverpools solide forsvarsspill blir lagt merke til.

5. mar 2019 kl 09.05 Einar Kvande

Mange argumenterer for tiden for at Virgil van Dijk må bli kåret til årets spiller i Premier League, og gir nederlenderen mye av æren for at Liverpools forsvarsspill er blitt betraktelig forbedret denne sesongen. Og tall Liverpool Echo bringer til torgs viser at disse kan ha et poeng.

I 2017/18-sesongen slapp Liverpool inn 38 mål i Premier League. Mer enn noen andre topp fire-lag. Denne sesongen har imidlertid Jürgen Klopps mannskap sluppet inn fære ligamål enn noen andre lag i Europas fem største ligaer.

Liverpool har bare sluppet inn 15 mål på 29 kamper. Paris Saint-Germain matcher dette antallet, men har bare spilt 26 kamper. Juventus har sluppet inn 16 mål, men de har også bare spilt 26 kamper. Atletico Madrid har sluppet inn 17 mål på 26 kamper.

Det er selvsagt andre faktorer som påvirker dette, ikke bare Virgil Van Dijks solide spill. Alisson Beckers inntreden på laget har også gitt forsvarsrekka en trygghet man aldri hadde med Loris Karius eller Simon Mignolet som sisteskanse.

Tallene fra helgens derby

Liverpool Echo benytter imidlertid tall fra helgens Merseyside-derby for å trekke frem Van Dijk som den viktigste faktoren til de strålende tallene. Mot Everton traff nederlenderen med 86% av sine pasninger, noe som var bedre enn noen annen spiller på banen. Han vant 10 av 13 luftdueller, mer enn noen annen spiller på banen. Han hadde også 13 klareringer, noe som var mer enn noen annen spiller på banen, og mer enn noen annen Liverpool-spiller har gjort i noen kamp denne sesongen.

Van Dijk lykkes også med samtlige taklinger han foretok, gjorde tre brytninger, skapte en målsjanse, og hadde 86 ballberøringer. Bare Joël Matip hadde flere ballberøringer. Derfor var det ikke unaturlig at nederlenderen ble kåret til banens beste spiller etter kampen.

Hylles av Carra

– Om han ikke spilte, tror jeg Everton ville ha vunnet kampen, uttalte tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher etter derbyet.

– Han får det til å se ut som det er en mann som spiller mot barn. Det føles som han har flere gir å sette inn.

– Dersom Liverpool vinner ligaen denne sesongen, så er det takket være Van Dijk og den beste defensive statistikken i Premier League, konkluderer Carra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]