– Klopp stoler ikke nok på han

Grunnene til at Naby Keita nesten ikke er blitt brukt i det siste.

5. mar 2019 kl 00.09 Arve Vassbotten

Naby Keita så ut til å endelig ha funnet formen i Liverpool-trøya da han på ulike vis var involvert oppbyggingen til alle de tre målene mot Bournemouth sist måned.

Han så ut til å ha funnet «rytmen», som Klopp er så opptatt av. Men etter det har han likevel blitt lite benyttet. Faktisk har han bare spilt seks minutter i Premier League siden da. Men han startet mot Bayern München.

Mot både Manchester United og Everton valgte Klopp å starte med Fabinho, Jordan Henderson og Gini Wijnaldum.

Arbeidet uten ball

Det skal ha vært meningen at Keita skulle starte mot Watford, men siden han gikk glipp av en treningsøkt på grunn av sykdom, ble også dette endret på. Han fikk bare noen minutter på slutten i kampen som Liverpool vant solid.

Mot Everton ble James Milner foretrukket da Klopp skulle gjøre endringer på midtbanen underveis.

James Pearce i Liverpool Echo, mener grunnen til at Keita ikke er blitt brukt i derbykampene handler om at Klopp ikke stoler nok på han.

«Mens sommersigneringen Fabinho de siste månedene har overbevist Klopp om at han har det som skal til for å starte uansett hvilken utfordring Liverpool står ovenfor, kan ikke det samme sies om Keita.»

«Det er ganger der arbeidet hans uten ball ikke har vært like imponerende som det han gjør med den. Du kan komme unna med det mot dårligere motstandere, men det er noe annet i de store kampene», skriver Pearce.

Tilbake mot Burnley?

Liverpool-journalisten mener valget med å utelate Keita er en av årsakene til at Klopp også har fått hodepine av mangelen å scoringer, fordi det ikke er nok kreativitet på midtbanen.

«En annen faktor i den nåværende situasjonen er Klopps mer forsiktige tilnærming når han setter opp midtbanen. Mot både United og Everton, ble den satt opp for å sikre at Liverpool var kompakte og klare for en fysisk kamp.»

Han mener kampen mot Burnley slik sett nok passer Keita bedre. Verken Keita eller Henderson har scoret denne sesongen, mens Fabinho har scoret en gang, Wijnaldum to ganger og Milner tre.

«De tallene må forbedre seg.»

«Keita trenger en stor uke på Melwood. Han må bevise for Klopp at han er mannen som kan skaffe midtbanen den gnisten den mangler», mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]